Dobos Sándor, 2018.06.29. | Vívás

Az Európa-bajnoksághoz hasonlóan Szász-Kovács Emese, Katona Renáta, Szilágyi Áron, Szatmári András és Bányai Zsombor képviseli klubunkat az év legrangosabb eseményén.

A világbajnokságot július 19. és 26. között rendezik Kínában, Vuhsziban, nem messze Sanghajtól. A Magyar Vívószövetség a csütörtöki elnökségi ülésén hagyta jóvá a magyar utazókeretet, nem született ebben a tekintetben meglepetés.

A hölgyek között olimpiai bajnok párbajtőrvívónk, Szász-Kovács Emese, valamint kardvívónk, Katona Renáta szerepel vasasosként a keretben. A korábbi vb-eredményeket tekintve Emese négy éremmel áll ez idáig: 2005-ben, Lipcsében csapatban, 2010-ben Párizsban egyéniben lett ezüstérmes, 2006-ban Torinóban, valamint 2013-ban Budapesten pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel az egyéni küzdelmek végén. Universiade-ezüstérmes, Eb-negyedik helyezett kardvívónk már tavaly is ott volt a világbajnokságon, most ismét bizonyíthat.

A férfiaknál Szatmári András címvédőként áll majd pástra, hiszen tavaly Lipcsében 27 év után szerzett egyéni vb-aranyat a magyar kardvívásnak. Csapatban ezüstérmet szerzett ugyanott (csakúgy, mint 2016-ban, Rióban), míg 2014-ben Kazanyból van még egy vb-csapatbronzérme.

Kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron is tagja volt a tavalyi és a 2016-os ezüst-, valamint a 2014-es kazanyi bronzcsapatnak a vb-n, de van világbajnoki címe is, 2007-ből, Szentpétervárról, a csapattal (Decsi Tamás, Lontay Balázs és Nemcsik Zsolt társaságában). A 2013-as budapesti vb-n egyéniben bronzéremig jutott Áron.

A párbajtőrözők között a magyar bajnok, csapatban ebben az évben világkupa-győztes, friss csapat Európa-bajnok Bányai Zsombor képviseli a Vasast, ő is ott volt már Lipcsében is. Ott Rédli András, Siklósi Gergely és Somfai Péter társaságában végül a negyedik helyen zárt a válogatottal, a bronzmérkőzésen az oroszokkal szemben maradtunk alul.

A világbajnokság július 19-én a női párbajtőrözők és a férfi kardvívók egyéni küzdelmeivel kezdődik, másnap a női tőrözők és a férfi párbajtőrvívók kezdenek.

A vuhszi világbajnokságon résztvevő magyar válogatott:  

Férfi kard: Decsi Tamás (KVSE), Gémesi Csanád (GEAC), Szatmári András (Vasas SC), Szilágyi Áron (Vasas SC)
Férfi párbajtőr: Bányai Zsombor (Vasas SC), Berta Dániel (Honvéd), Peterdi András (Honvéd), Rédli András (Honvéd)
Férfi tőr: Dósa Dániel (Törekvés), Frűhauf Benjámin (Törekvés), Mészáros Tamás (UTE), Németh András (Honvéd)

Női kard: Katona Renáta (Vasas SC), László Luca (UTE), Márton Anna (MTK), Pusztai Liza (BVSC)
Női párbajtőr: Budai Dorina (Honvéd), Kun Anna (Tata), Szabó Réka (AVA), Szász-Kovács Emese (Vasas SC)
Női tőr: Kondricz Kata (Honvéd), Kreiss Fanni (UTE), Lupkovics Dóra (Honvéd), Mohamed Aida (UTE)


Hirdetések