Dobos Sándor, 2018.06.27. | Labdarúgás

A korábban a Paks élvonalbeli együttesénél, legutóbb pedig Ajkán dolgozó szakember irányítja a jövőben a Vasas labdarúgócsapatát.

Mint ismert, az NB I-től búcsúzó csapatunk elköszönt Michael Oenning vezetőedzőtől, így új tréner után kellett néznie átalakuló gárdánknak. Az új szakember kinevezése előtt is történtek fontos események, hiszen Domonyai László lett a Vasas FC új klubigazgatója, ő sok éven át az MTK-nál dolgozott hasonló szerepkörben.

Az első igazolásokat is ő jegyezte már, a Vasasban folytatja Birtalan Botond, az elmúlt szezonban Békéscsabán futballozó támadó (ő korábban játszott piros-kék színekben, 12 év után tér vissza Angyalföldre), valamint az utánpótlás-válogatottban is számításba vett kapus, Bese Balázs, illetve Hinora Kristóf, mindketten az MTK-tól érkeznek kölcsönbe a Fáy utcába.

A vezetőedző kilétére aztán szerda délután derült fény, az Aréna Hotelben megtartott sajtótájékoztatón jelentették be Kis Károly érkezését.

Kis Károly hétfőn ünnepelte 54. születésnapját, először Vácon mutatkozott be élvonalbeli edzőként, 12 mérkőzésen irányította a társaságot az 1999-2000-es szezonban. Később Nyíregyházán, Szolnokon, majd Pécsett dolgozott, hogy aztán 2009-ben Paksra kerüljön, ahol előbb Gellei Imre segítőjeként pályaedzőként tevékenykedett, majd 2010 tavaszán Gellei lemondását követően leült a kispadra. A Pakssal Ligakupa-döntőt játszott abban a szezonban, és ezt a bravúrt a következő idényben is megismételte a tolnaiakkal, sőt, meg is nyerte azt a trófeát a Debrecennel szemben.

Éppen a Vasas elleni 3-0-s sikerrel biztosította be a paksi csapat a bajnoki ezüstérmet a 2010-11-es szezonban. A zöld-fehérekkel az Európa Liga-selejtezőkben három kört ment, ez ritka bravúr volt. Egy évre rá a hatodik helyen zárt a Pakssal, majd a 2012-13-as bajnokság első fordulója után távozott a csapattól, Szolnokon folytatta edzői karrierjét. A szolnoki évek után Balassagyarmaton dolgozott, idén januártól pedig Ajkán, az NB III Nyugati csoportjában a második helyen zárt a csapattal.

Domonyai László a sajtótájékoztatón elmondta, a Vasas FC a következő időszakban legfőbb célként azt fogalmazta meg, hogy a csapat a klub hagyományainak és a szurkolók igényeinek megfeleljen, minden tekintetben és minden mérkőzésen. Olyan Vasast szeretne, amire büszkék lehetnek a drukkerek. 


Birtalan Botond, Domonyai László és Kis Károly (Fotó: Vasas Labdarúgás)

Ezt erősítette meg Kis Károly is, aki elárulta, nagy álma vált valóra azzal, hogy egy olyan patinás klubhoz kerülhet, mint a Vasas, már várt is erre a feladatra. Mint elmondta, nagy felelősség, de nagy élmény is lesz az új stadionban játszani, a körülmények megfelelőek arra, hogy lépésről lépésre fejlődjön a csapat.

„Szeretném, ha a szurkolók úgy mennének haza egy meccsről, hogy a következőre is akarjanak jönni” – fogalmazott.

„Én egy angyalföldi srác vagyok” – ezt már Birtalan Botond mondta a sajtótájékoztatón, utalva arra, hogy érzelmi döntést (is) hozott azzal, hogy a Vasast választotta, függetlenül attól, hogy más ajánlatai is voltak, az élvonalból.

Kis Károly egyébként hároméves szerződést kötött a Vasassal.

Az alábbi videókban bővebben nyilatkoznak az érintettek az elképzeléseikről.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések