Jenkei Dániel, 2018.06.27. | Kézilabda

Friss információk felnőtt kézilabdacsapatunk háza tájáról.

Mint ismertes, női kézilabdacsapatunk három szerzett ponttal a sereghajtó, 14. helyen végzett az NB I 2017/18-as szezonjában, így ősztől újra a másodosztályban szerepel.

A csapat július 23-án kezdi a felkészülést, és túlzás nélkül állítható, hogy vérátömlesztésen megy keresztül, hiszen szinte teljesen kicserélődik a keret. A tavalyi gárda meghatározó emberei közül többek között Győri Barbara, Pados Mónika, Fekete Bozsána és Kocsis Ágnes is távozik.

Természetesen jobban örültem volna, ha megmarad a csapat magja, így gyakorlatilag teljesen új alapokra kell építkeznünk. Ettől függetlenül nagyon várom a júliusi kezdést, és az újakkal való közös munkát. Tehetséges fiatalok és jó szellemű játékosok érkeznek, olyanok, akik a csapataikban meghatározó emberek voltak.” – ezt már Varga Márta vezetőedző mondta el honlapunknak.
 


És hogy milyen érkezőkre utalt?

Átlövő poszton Takács Fruzsinával és Kiss Klaudiával erősödünk, előbbi Orosházáról, utóbbi Kispestről teszi át a székhelyét a Fáy utcába.

Érkezik két 1999-es születésű fiatal szélső Győrből, a balkezes Imrei Réka és a jobbkezes Moharos Vivien.

Egy másik nagyágyútól, a Fraditól is igazolunk, méghozzá egy fiatal beállót, Hadnagy Fannit. Tatabányáról pedig az átlövőként és beállóként is bevethető Tóth Georgina érkezik.

A napokban szintén megállapodás született Ivanics Dórával. A 23 éves irányító-átlövő a Mosonmagyaróvár játékosa volt, de megfordult korábban első osztályú csapatoknál is.

Az ificsapatból egy újabb tehetség, Török Rebeka kerül fel a felnőtt kerethez, és komoly szerep várhat a fiataljaink közül Lízer Dorottyára, Szeberényi Flórára, valamint Varjú Liliánára is.

És hogy a kirakós teljessé váljon, a rend kedvéért soroljuk fel a biztos maradókat is a tavalyi keretből: Antóni Viktória, Tzintzis Alexandra, Hansághy Beatrix, Mester Nóra, Németh Mercédesz, Szatmári Melinda, és Szecsődi Laura.

A játékoskeret még néhány helyen változhat, a fejleményekről természetesen beszámolunk honlapunkon.

Az biztos, hogy nagyon fiatal csapattal vágunk neki az NB I/B-nek, időbe telik majd, hogy a játékosok megismerjék egymást. Hosszabb folyamat lesz a csapat összerakása, amellyel minden bizonnyal a nyugati csoportban indulunk majd. A tizenkét együttesből csoportonként egy-egy csapat jut fel az első osztályba, így komoly harc várható. Az előzetes hírek alapján a Szombathely, a Kozármisleny és a NEKA is komoly tervekkel vág neki a bajnokságnak.” – összegzett Varga Márta.

A szakvezető nyolchetes felkészülést tervez, átlagban heti 10-11 edzéssel, és biztosan szerepel majd a programban egy mátraházi edzőtábor és augusztus végén egy ötmeccses orosházi torna is.
 


Hirdetések