Dobos Sándor, 2018.06.15. | Vízilabda

Két vasasos vízilabdázónak is esélye van arra, hogy a nyári világversenyek valamelyikén ott legyen a magyar válogatottban.

Tóth Kálmán, az U19-es válogatott szövetségi kapitánya a napokban kijelölte a minszki Európa-bajnokságra készülő keretét, a felkészülés június 25-én kezdődik. A tornát augusztus 26. és szeptember 2. között rendezik a fehérorosz fővárosban.

Jó hír, hogy a Vasas játékosa, a már az OB I-ben is bemutatkozó Hajdu Attila is ott van a mostani 13-as keretben.

„Már három éve dolgozunk Kálmán bával és Tibi bával. Év közben mindig megragadták az alkalmat, hogy eddzünk a kijelölt válogatott hétvégéken. Ezek az edzések eddig nagyon hasznosan teltek, sokat fejlődtünk csapatszinten eddig is, de a munka még csak most kezdődik. Szeretnék bekerülni a csapatba, mert nagyon jó kis társaság vagyunk. Az ellenfelekről nem tudok mondani szinte semmit, eddig csak a szerb válogatottal kétkapuztunk egy nagyon rövid felkészülés után, még tavaly. Ott végig pariban voltunk velük, de náluk is voltak hiányzók és nálunk is. Ennek függvényében pontos célokat nem tudok mondani, de biztos vagyok benne hogy a maximumot fogjuk nyújtani” – mondta a Vasas fiatal játékosa.

A magyar válogatott kerete:

Bányai Márk (KSI), Mizsei Márton (BVSC), Jókai Miklós (Ferencváros) – kapusok

Kósa Balázs, Horváth Ákos (KSI), Turnai Bálint, Gál Dávid (Ferencváros), Magyar Márton, Kürti Dominik (Eger, HAJDU ATTILA (VASAS), Ágh György, Sugár Péter, Mladoniczky Tibor (BVSC)

Szövetségi kapitány: Tóth Kálmán
Edző: Keszthelyi Tibor

A magyar válogatott csoportellenfelei: Olaszország, Grúzia, Franciaország

Az U18-as világbajnokságot augusztus 11. és 19. között Szombathelyen rendezik, Horváth János szövetségi kapitány bő keretet hirdetett a nyári felkészülésre.

A Vasast a kapus Korom Dániel képviseli ebben a keretben, akinek tehát esélye van arra, hogy kiharcolja a vb-részvételt.

„Egész évben voltak összetartások, és épp most számoltam, én vagyok az egyetlen kapus a háromból, aki mindig ott volt ezeken. A kapitány forgatott bennünket, de volt, hogy utólag szólt, amikor megsérült az egyikük, így beugrottam. Ennek ellenére azért volt bennem egy kis egészséges izgalom a kerethirdetés előtt. Örülök, hogy itt vagyok, és nyilván azon leszek, hogy bekerüljek a csapatba. Az, hogy hazai pályán rendezik a vb-t, mindenkinek egy pluszmotivációt jelent, hiszen hol máshol, ha nem itthon nyerne leginkább az ember egy világversenyen. De az ellenfeleket is motiválja, hogy Magyarországon győzhetik le a magyarokat, szóval kemény lesz a világbajnokság” – fogalmazott Korom Dániel, aki az előző szezon végén a BVSC-hez igazolt, de aztán szezon közben visszatért hozzánk. „Egy éve nem tett jót a válogatott felkészülésemnek, hogy nem tudtam igazán, hol folytatom, és bár jó formában érkeztem a válogatotthoz, végül nem vittek el az Európa-bajnokságra. Most, hogy újra a Vasasban vagyok, látszik a teljesítményemen is a javulás, a kiegyensúlyozottság, amiben nagy szerepe van Mátéfalvy Csabának, aki sokat segít a mindennapokban. Érdekes, mert egyelőre nem tudni, milyen szabályokkal játsszák majd a vb-t, ezért is hirdetett 21-es keretet a kapitány.”

A magyar válogatott bő kerete:

Grieszbacher Márk (KSI), KOROM DÁNIEL (VASAS), Tóta Gergő (Eger) – kapusok

Aranyi Máté, Baksa Benedek, Dala Döme, Konarik Ákos, Szieben László (UVSE), Bóbis Botond, Pető Attila, Schmölcz Norman, Vékony Ákos (KSI), Csorba Tamás, Fodor Olivér, Sólyom Levente (BVSC), Ekler Bendegúz (AVUS Szombathely), Fekete Gergő (Debrecen), Sári András (Eger), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Szőke Benedek (Ferencváros), Tóth Gyula (Szentes)

Szövetségi kapitány: Horváth János


Hirdetések