Dobos Sándor, 2018.06.13. | Jégkorong

Az U10-es és az U14-es korosztályban is remekül szerepelt a Vasas a görhoki-bajnokságon.

Az elmúlt években már kialakult egyfajta hagyomány: a Vasas sportolói nagy számban vesznek részt a görhoki edzéseken és a bajnoki küzdelmekben is képviselik a klubot. Sok érdeklődő gyerek próbálja ki ezt a sportágat, amely egyébként egy kiváló nyári alternatívája a jégkorongnak. Sok hasonló dolgot kell végrehajtani, mint a jégen, miközben azért újdonságokat is tartogat.

Hoffmann Attila, a Vasas jégkorong-szakosztályának edzője elmondta, tervben van, hogy a Vasas Jégcentrumban működhet majd műanyag felületű pálya, így talán még nagyobb lesz az érdeklődés a gyerekek körében. No, de mi történt magán az idei megméretésen?

„Az idei hivatalos utánpótlás-bajnokságban, a Bauer Inline Magyar Kupán két csapatunk szerepelt, az U10-es és U14-es korosztályban. Mindkét együttes az előkelő második helyen végzett, ami jól mutatja a gyerekek jégkorongos erősségeit is. U14-es korosztályban csapatunk a Zalaegerszeggel szemben maradt alul, de a többi mérkőzését megnyerte. Szeretnénk, ha a jövőben még több gyermek részt venne a görhoki edzéseken és versenyeken a Vasasból. Biztató, hogy az ötödik alkalommal megrendezendő Marczi Skate Hofi görrkoritáborra minden évben sok gyermek jelentkezik, most sincs ez másként” – fogalmazott a szakember.

Az U10-es csapat: Gyurta Dániel, Gondos Dávid, Karsai Ferenc, Vass Maxim, Lisal Gergő, Patkó Koppány, Gbilimou Márk, Gbilimou Noel, Takács Zoé, Tatár Benedek, Drexler Hugo, Vanyolos Márk, Varga Ákos

Az U14-es csapat: Almásy Szabó Gábor, Balázs Olivér, Balasits Barnabás, Bella Szabina, Bella Botond, Bogáti Balázs, Csutak Botond, H. Kiss Benjámin, Hiezl Balázs, Paska Levente, Rozsmann Kristian, Stróbl Lara, Tóth Zsombor, Tóth Páldi Ákos


Hirdetések