2008.02.02. | Kézilabda
Nagy reményekkel érkeztek női kézilabdázóink Békéscsabára, ahol  kiesési rangadót vívtunk. Egy rövidzárlat miatt azonban már rögtön komoly hátrányba kerültünk, amit nem sikerült ledolgozni a meccs végéig.

City Line Békéscsabai Előre NKSE - UNIQA-Vasas 25–20 (14–11)
Békéscsaba, 1000 néző.
Vezette: Baranyi, Szloska

BÉKÉSCSABA:
Veress - Valyuch 2, Cifra 2, Such, Szewkeres 7, Takács 3, Ancsin 1. Cs: Mészáros (kapus), Forczek, Szögi 1, Herr A. 3, Tóth K. 4, Kelemen 1, Hajduch 1,
Edző: Mátéfi Eszter

VASAS: Guiu - Sterbik 2, Nagy K. 4, Kupricsenkova 3, Gaál, Pollakova 3, Balog 6 (3). Cs: Totová (kapus), Kolos 1, Szalontai, Ferencz, Lőw 1,
Edző: Papp György

Az eredmény alakulása. 2. p.: 1–1. 17. p.: 9–1. 24. p.: 10–7. 39. p.: 17–15. 44. p.: 20–15. 55. p.: 24–17

Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/0, ill. 3/3

Idegesen és sok hibával kezdte mindkét csapat a mérkőzést, percekig 1-1-es döntetlenre állt a találkozó. Ezután azonban a  csabaiak elkapták a fonalat, a vendég kapuban a remekül védő Veress szinte megbabonázta a mieinket. Hiába vezettük sorra a támadásokat a csabaiak hálóőrét nem sikerült átverni, ennek köszönhetően ellenfelünk belelendült a játékba és mire észbe kaptunk már 9-1-re vezettek. Úgy tűnt innen is lehet visszaút, hiszen az első tizennyolc perc rémálomszerű játéka után elkezdtük szépen  ledolgozni a hátrányt. Pár perccel a szünet előtt már „csak” 13-11-re vezettek a hazaiak, egy kis szerencsével akár egyenlíthettünk is volna, de ziccert hibáztunk, az ellentámadás után pedig háromgólos hátárnnyal fejeztük be az első játékrészt.

A második félidőben továbbra is elszántan támadtak az angyalföldi lányok, de nem sikerült uralni a találkozót. Két gólnál közelebb továbbra sem sikerült felzárkóznunk. Több fontos helyzetben is pechünk volt, a kapufák és kapus bravúrjai általában a legrosszabbkor sújtottak bennünket. A végjátékra így már nem sok kérdés maradt, ellenfelünk 25-20-ra nyerte meg az alsóházi rangadót.

Papp György, csapatunk vezetőedzője így értékelt: 
- Valószínűleg ha reggelig játszunk akkor sem sikerül kiegyenlíteni, gratulálok a Békéscsabának, remekül éltek a hazai pálya lehetőségeivel. A győzelmükhöz azonban a mi hibáink is kellettek, különösen a találkozó elején voltunk figyelmetlenek. Ezután Tóth Zsanett remek kapusteljesítményének köszönhetően sikerült felzárkózni, de talán a fáradtság is hozzájárult ahhoz, hogy nem tudtunk fordítanunk. Állandó problémát jelent, hogy rövid a cserepadunk, a tartalékok között tehetséges, de rutintalan játékosok vannak, akik még nem bírják el egy ilyen mérkőzés terhét.  Rutinosabb játékosaink pedig nem tudják egyenletes színvonalon végigjátszani a hatvan percet. 
Nagyon készültünk a mai mérkőzésre, külön elemeztük például az ellnfél kapusának a játékát.Nagyon bánt, hogy nem sikerült a pontszerzés, de most már a Cornexi elleni meccsre kell figyelnünk Jó lenne egy bravúrral feledtetni a mostani vereséget. Bízom a csapatban, ebben a bajnokságban bárki okozhat meglepetést, ha mentálisan és fizikálisan is sikerül regenerálódnunk, akkor sikerülhet a bravúr.


dan       

 

 

 

 

 

 


Hirdetések