Jenkei Dániel, 2018.06.05. | Úszás

Szabó-Feltóthy Eszter volt a piros-kék csapat húzóembere.

Az elmúlt héten Hódmezővásárhely adott otthont az ifjúsági országos bajnokságnak. Dr. Egressy János vasasos csapata 1 ezüst és 5 bronzéremmel az egyesületi pontverseny nyolcadik helyén zárta a viadalt.

Kezdjük Szabó-Feltóthy Eszterrel, aki az egyéni számok közül 200 háton ezüstérmet nyert, 400 vegyesen és 100 háton pedig harmadik lett. Nála már a verseny előtt sem volt kérdés, hogy ott lesz az egy hónap múlva Helsinkiben kezdődő ifi Eb-n, ahol 200 háton indul.
 

Szabó-Feltóthy Eszter a dobogón (fotó: MÚSZ)


Horváth Lili ezúttal bronzlány volt Hódmezővásárhelyen, hiszen a két hosszabb gyorsúszó számban, 800-on és 1500-on is harmadik lett.  Ő 400 vegyesen, 200 mellen, és 100 mellen képviseli majd a magyar színeket a korosztályos kontinensbajnokságon.

A végére pedig váltóban is jutott egy Vasas-medál, a 4x100-as női vegyes stafétának is harmadik lett, hajszállal lemaradva a hódmezővásárhelyi egységtől. A mieink négyesét Labán Eszter, Horváth Lili, Szabó-Feltóthy Eszter és Szklenár Flóra alkotta.

Apropó Labán Eszter, időeredményeinek hála ő is ott lesz Helsinkiben, 100 és 200 pillangón a középdöntőbe jutás lehet a célja, amelyhez a háromból két honfitársát kell majd maga mögé utasítania.

Picit jobb szereplésre számítottam, benne lehetett volna egy aranyérem is a szereplésünkben, de tegyük hozzá, szinte minden versenyzőm terhelésből úszott, mert már korábban teljesítették a kvalifikációs feladatokat. Annyira közel van az ifi Eb, hogy nem lehetett a mostani ob-ra kihegyezni a formát. Jövő héttől Balatonfűzfőn folytatjuk a felkészülést, közös edzőtáborban a felnőtt versenyzőkkel” – adott rövid helyzetértékelést Dr. Egressy János vezetőedző.

És ha már a felnőttek, bizony arra is mutatkozhat esély, hogy az augusztusi felnőtt Eb-n legyen Vasas-versenyző. Erre Sós Dánielnek van a legnagyobb sansza 200 vegyesen, de Kutasi Máté 200 mellen és Galamb Szimonetta 100 pillangón is nekirugaszkodik a kvalifikációnak. A június 27-től kezdődő Budapest Open lesz a meghatározó verseny e tekintetben.


Hirdetések