Jenkei Dániel, 2018.05.22. | Kézilabda

Más már nem maradt, csak a tisztességes búcsúban bízhatunk.

Egy biztos, függetlenül a Siófok elleni mérkőzéstől, a Vasas SC az NB I utolsó helyén végez a 2017/18-as szezonban, így hosszú ideig ez lesz az utolsó élvonalbeli mérkőzésünk.

A Siófok elleni szezonbeli első meccsünk egyébként sok szempontból szimbolikus volt, hiszen kiválóan kézilabdáztunk végig a Népfürdő utcában, a hajrában is vezettünk, de aztán a nagy pluszt már nem sikerült hozzátenni, így végül egy góllal alulmaradtunk.

Valahogy ez a bravúrt jelentő plusz hiányzott az egész szezon során, persze a balatonpartiaknál maradva, a Siófok azért nem éppen az a csapat, amelyet reális esetben le lehet győzni.

Hemzseg a keretük klasszis légiósoktól, a világbajnok Nze Minko például egymaga 115 gólt jelez ebben a kiírásban. Ráadásul jövőre a hírek szerint még tovább erősödik a „buliváros” csapata.

No de ez minket már kevéssé fog érinteni, Varga Márta vezetőedzőt inkább arról kérdeztük, mit vár a lányaitól ilyen helyzetben:

- Már az MTK elleni meccs előtt is hangsúlyoztam a nekik, hogy szerintem egy jó kis közösség alakult ki a szezon során, amely a feljutást kiharcoló játékosokra épült. Éppen ezért meg kell tisztelniük egymást azzal, hogy a legjobb tudásuk szerint játszanak az utolsó mérkőzésen. A Siófok nagyon gyors kézilabdát játszik, a francia és román szélső átlövőik igazi klasszisok, így nem lesz egyszerű dolgunk. Ettől függetlenül több hátrébb rangsorolt csapat is meg tudta nehezíteni a dolgukat, legutoljára például a Békéscsaba. Bízom benne, hogy mi is tudunk hasonló ellenállást tanúsítani szerdán.

Kezdés 18 órától a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban.

 


Hirdetések