Jenkei Dániel, 2018.05.22. | Birkózás

A férfi és a női mezőnyben is a Vasas lett a legeredményesebb a szabadfogású és női országos bajnokságon.

Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató már a kecskeméti ob előtti napokban is optimistán nyilatkozott honlapunknak: a női mezőnyben Vasas-dominanciát jósolt, és a szabadfogású férfiakat is legalább két aranyra predesztinálta.

Nos, a hétvégén kiderült, hogy a szakvezető jósnak sem lenne utolsó, hiszen a piros-kék birkózók fényesen igazolták a várakozásokat, a hölgyek négy, az urak pedig két bajnoki címet szereztek.

Kezdjük a női mezőnnyel, akiket ebben ez esetben aztán pláne nem lehet gyengébbik nemnek tekinteni.

50 kg-ban Köteles Alexandra tükörsimán hozta a meccseit és lett aranyérmes.

62 kg-ban Sastin Marianna csupán a döntőben birkózott egy menetnél többet, de vele hamarosan hosszabban is beszélgetünk az élményeiről, hiszen kisfia februári születése után tudott ott lenni a szőnyegen, ami több mint meghökkentő teljesítmény.

Az előzetes esélyeknek megfelelően Vanessa Wilson számára sem okozott gondot a 68 kg-os mezőnyben nyerni, Elekes Emese viszont négy kilóval feljebb nagyon komoly bravúrt hajtott végre.

No, nem elsősorban azért, mert nyert, hanem azért, amilyen körülmények között győzött. Sérülése miatt egy hét múlva műtik a térdét, így gyakorlatilag csak felsőtestre tudott edzeni, és szőnyegmunka nélkül állt oda Kecskeméten az országos bajnokságra.

Utólag kiderült, jól tette, hiszen mentálisan roppant erős volt, és pécsi ellenfele ellen sikerült a hajrában fordítania a fináléban, így ő tette teljessé a vasasos aranykollekciót.

És persze ne feledkezzünk meg Szabó Eliánáról sem, aki Sastin Marianna súlycsoportjában lett harmadik. Ezután összességében persze nem is lehetett kérdés, hogy megnyertük a női csapatversenyt.

 

 

A férfiak szabadfogású mezőnyében sem lehetett okunk a panaszra: Üveges Csaba 65 kg-ban esélyeshez méltóan szerepelt, egyedül orosházi ellenfele tudta megnehezíteni a dolgát az elődöntőben, de összességében magabiztos versenyzéssel lett bajnok.

A legszebb vasasos pillanat pedig talán Fodor Tamás győzelme volt 97 kg-ban: versenyzőnk gigászi csatában múlta felül a fináléban Szabó Mihályt. Pedig a hajrában minden elúszni látszott, de a bicegő Fodor az utolsó másodpercekben egy páros combledöntéssel a maga javára fordította a meccset, majd meghatódva ünnepelt a társakkal és a szakmai stábbal.
 


Rutinos rókánk, Wöller Gergő 70 kg-ban ért el bronzérmet, de figyelemre méltó Ubránkovics Norbert negyedik helye (86 kg), valamint ötödik helyből is szereztünk hármat: Turbucz István (61 kg), Szakolczi Zoltán (70 kg) és Kucsera Tibor (125 kg).

Ezek az eredmények összességében a férfi csapatverseny élére repítették a Vasast.

Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató elégedetten nyilatkozott honlapunknak: - Szinte minden úgy sikerült, ahogy terveztük. Kemény nap volt a szombati, hiszen kora reggeltől este nyolcig zajlottak a küzdelmek a két szőnyegen, de sok szép élményben volt részünk. Kiemelném Fodor Tamás gigászi fordítását, ami után bizony nemcsak neki, hanem nekem is könnyek szöktek a szemembe. Az ilyen pillanatokért érdemes csinálni ezt a sportágat. Mindenkivel elégedett vagyok, mentálisan nagyon jól felkészültek a versenyzők, kellett valamennyi jó egyéni teljesítmény ahhoz, hogy a női és a férfi összesítettben is az élen végezzünk, az UTE, valamint a Csepel gárdáját magunk mögé utasítva.


Hirdetések