Dobos Sándor, 2018.05.22. | Vízilabda

Mindhárom korosztályos csapatunk győzni tudott a vasárnapi fordulóban, az OSC ellen. Még egy elmaradt forduló van hátra Egerben, illetve játszunk a Debrecennel az utolsó körben, a hétvégén.

OB I/B, rájátszás, 4-5. forduló:

Debreceni VSE – Vasas SC 11-8 (2-0, 3-2, 2-3, 4-3)
Gólszerzők:
Macsi M. 4, Stefanidesz 2, Szarvas 2, Patócs, Torda, Zsilai, illetve Fazekas G. 3, Landherr 3, Farkas R., Hajdu L.

Plézer János vezetőedző:

„Nagyon jó meccset játszottunk, izgalmas volt, ami a végén dőlt el. 1:14-gyel a vége előtt az egyenlítésért támadhattunk, de ott elkövettünk egy fegyelmezetlenséget, illetve volt egy játékvezetői hiba is a végén, ami egyébként nem volt jellemző a mérkőzésre. Mindenesetre két hasonló képességű csapatról van szó, amire büszkék lehetünk, hiszen a miénk egy jóval fiatalabb keret. Így ki lehet kapni, pozitív a meccs összképe.”

Vasas SC – KSI 5-13 (2-4, 2-3, 1-3, 0-3)
Gólszerzők:
Landherr 3, Korom T. 2, illetve Hevesi 4, Tóth B. 2, Kósa 2, Kardos A. 2, Horváth Á., Bihácsi, Vékony

Plézer János vezetőedző:

„Tudtuk, hogy ha nyer a KSI, akkor bajnok és feljut az OB I-be, ennek szellemében szerettük volna megszorítani őket. Az odavágón világos volt, hogy kockázatok nélkül nem tudunk igazán gólt szerezni, így most egy kicsivel több rizikót vállaltunk, de így is kikaptunk nyolc góllal. Gratulálok a KSI-nek, megérdemelten nyerték meg a bajnokságot és jutottak vissza az első osztályba.”

BENU Országos Ifjúsági Bajnokság, 25. forduló:

Market-Vasas – A Híd-OSC Újbuda 11-9 (2-1, 1-1, 5-2, 3-5)
Gólszerzők:
Hajdu A. 4, Farkas R. 2, Vadovics L. 2, Tóth T., Maschefszky, Mókus, illetve Sipos 5, Fleischinger 2, Bagossy, Turán

Plézer János vezetőedző:

„Teljese uraltuk a mérkőzést, jól védekeztünk, már 9-4-re is vezettünk. Hat perccel a vége előtt volt egy fegyelmezetlenség, illetve kaptunk egy 4 perces kiállítást, ezután volt egy kis fejetlenség, addig esélye sem volt az OSC-nek. Nyögvenyelős lett a vége, hiszen 9-9 is volt már a végén, folyamatosan kaptuk a gólokat. Nagyon örülök a három pontnak, amivel – ha minden a papírforma szerint alakul – meg is tarthatjuk a nyolcadik helyünket a tabellán. Ettől persze még szeretnénk nyerni Egerben és Debrecenben is, mindkét siker nagy fegyvertény lenne.”

Csapatunk jelenleg a 8. helyen áll a bajnokságban 30 ponttal, a 7. Szentesnek 43, a listavezető KSI-nek 72 pontja van.

BENU Országos Serdülő Bajnokság, 25. forduló:

Market-Vasas – A Híd-OSC Újbuda 13-8 (3-2, 3-3, 4-1, 3-2)
Gólszerzők:
Landherr 3, Tóth T. 3, Magyar B. 2, Záveczki 2, Vadovics L., Mókus, Csémy, illetve Bagossy 4, Koiss, Terenyei, Szalai, Szigeti

Godova Gábor vezetőedző:

„Érdekes mérkőzés volt, hasonló az őszihez. Az OSC most is azt játszotta, amit egy papíron jobb csapat ellen kell: tördelte a játékot, színészkedett. Ha az elején még nem is tudtuk kézben tartani a meccset, később már igen, örülök, hogy végül összességében a saját játékunkat tudtuk játszani, és simán nyertünk. Két mérkőzésünk van hátra, az Eger és a Debrecen ellen. Arra koncentrálunk, hogy ezt a kettőt megnyerjük, és ha így lesz, akkor egészen elfogadható a szezonunk összeségében. Azt látni kell, hogy az érettségik, a különböző kompetencia-felmérések, iskolai feladatok miatt az agyi terhelés jelentősebb, kicsit talán fáradtabbak a srácok, de mindenképpen örülök annak, hogy tavasszal összeszedettebb és egységes a társaság. Egyedül a Honvéd ellen játszottunk rosszul tavasszal, és ha olyan jó védekezésre leszünk képesek, mint az elmúlt időszakban, Egerben is sikerülhet a győzelem.”

Csapatunk jelenleg a 8. helyen áll a bajnokságban 38 ponttal, a 7. Egernek 39, a listavezető UVSE-nek 69 pontja van.

BENU Országos Gyermek Bajnokság, 25. forduló:

Market-Vasas – A Híd-OSC Újbuda 9-6 (1-1, 3-2, 3-2, 2-1)
Gólszerzők:
Gémesi 3, Pázmándi 2, Szeibert, Hajnal, Bárczi, Sipos, illetve Szalai 2, Miksa 2, Bölcskei, Jáky

Monostori Attila vezetőedző:

„Nyertünk 9-6-ra, aminek alapvetően örülök. A védekezésben jól teljesítettünk, illetve a támadásban az emberelőnyöket jól kidolgozott akciókkal fejeztük be, ennek a tudatosságnak örülök leginkább. Ha a teljes létszám elleni akcióinkat nézzük, ott lehettünk volna pontosabbak, és akkor még simább lett volna a mérkőzés.”

Csapatunk jelenleg a 9. helyen áll a bajnokságban 30 ponttal, a 8. Szentesnek 34, a listavezető KSI-nek 72 pontja van.


Hirdetések