Dobos Sándor, 2018.05.18. | Vízilabda

A Szentes elleni helyosztó mérkőzéssel befejezi az OB I idei szezonját a VasasPlaket.

A címben jeleztük, este lesz az utolsó mérkőzés, és ez most fokozottan igaz, hiszen a Komjádi-uszodában 20 órakor kezdődik a Szentes elleni bajnoki. Nem így tervezte a csapat valószínűleg, hiszen akadhatna jobb programja is a srácoknak szombat estére, de a szentesi 11-3-as vereség azt jelenti, hogy még egyszer utoljára vízbe kell ugrani.

Ráadásul a playoff sajátossága, hogy ha már „egy mindent eldöntő” mérkőzésre kerül sor, sokszor önmagát beteljesítő jóslatként érvényesül az „ott már bármi lehet” felállás. Magyarul hiába számít talán még a szerdai nagyarányú vereség miatt is esélyesebbnek csapatunk, nagyon oda kell tennie magát, hogy meglegyen az a győzelem.

A 11. hely a tét egyébiránt, némelyik párharcban már eldőlt a küzdelem. Biztos, hogy bronzérmesként zárt a ZF-Eger, 7. lett a Honvéd, 15. az UVSE, 13. a Szombathely, utolsó, egyben kieső pedig a Szeged. A Pécs és a Kaposvár párharca kicsit később kezdődött, ott a 9. hely a tét, míg az 5. helyért a BVSC és a Miskolc csatázik szombaton, a bajnoki címért pedig a Ferencváros és a Szolnok. Utóbbi két csapat éppen a Komjádiban találkozik majd 15 órától, ha nyernek a zöldek, bajnokok.

Csapatunk néhány tagja (Fazekas Gergő, Hajdu Attila, Trombitás Tamás) egyébként csütörtökön is vízben volt, hiszen az OB I/B felsőházi rájátszásában Debrecenben kellett szerepelni, végül Plézer János csapata 10-8-as vereséget szenvedett.

Fontos a meccsrutin, a minél több tapasztalat a fiatalok számára, akik valószínűleg szombaton is szerepet kapnak majd Földi Lászlótól. Sőt, OB I/B-s bajnokit rendezünk a nagymeccs előtt, 18 órától a KSI ellen játszik csapatunk, a Komjádiban.

Az OB I-es meccset dr. Marosvári Attila és Mucskai Péter vezetik.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Az E.ON OB I szombati programja:

FTC-PQS Waterpolo – Szolnoki Dózsa – 15:00 (TV: M4 Sport) – a döntőben
Kaposvári VK – PVSK-Mecsek Füszért – 16:00 – a 9. helyért
BVSC-Zugló – Pannergy-Miskolci VLC – 17:00 – az 5. helyért
VasasPlaket – Metalcom-Szentes – 20:00 – a 11. helyért 
(Előtte: Vasas SC - KSI - 18 órakor az OB I/B-ben.)


Hirdetések