Jenkei András, 2018.05.16. | Vízilabda

Steinmetz Ádám szavaival élve, arcpírító vereséget szenvedtünk Szentesen a 11. helyért folyó párharc második meccsén.

Metalcom-Szentes – VasasPlaket 11-3 (2-0, 1-1, 4-1, 4-1)
Szentes,

Vezette: Marjay, Homonnai

VasasPlaket: Jónás – Bencz, Bóbis, Sélley, Simon, Hőna, Takács B., Csere: Hajdú, Trombitás, Marnitz, dr. Steinmetz Á., Tihanyi B.

Vezetőedző: Földi László

Gólszerzők: Nagy M. 2, Pellei 2, Takács, Hegedűs, Pellei, Kiss K. Sz., Somogyi, Vörös, Tóth, ill. Bencz, Marnitz, Simon H.


A Komjádiban aratott szűkös, egygólos győzelem után nem lehetett más célja a VasasPlaketnek, mint hogy Szentesen lezárja a 11. helyért folyó párharcot.

Ehhez nem kellett volna mást tenni, mint megnyerni a második összecsapást is.

Persze, ahogy várható volt, a Szentes hazai medencében pláne nem adta magát könnyen, olyannyira, hogy Nagy és Hegedűs góljaival 2-0-ra vitték az első negyedet. Marnitz sokadik próbálkozásának köszönhetően a második negyedben végre betaláltunk, de a nagyszünetben így is 3-1 állt a táblán.

Úgy voltunk vele, előbb-utóbb csak beindul végre a Vasas-gólgyártás, de ebben ma csúnyán csalódnunk kellett. Enerváltan támadtunk, és a hazaiak már az első meccsen is bizonyították, hogy ki tudják használni a hibáinkat.
Erre pedig bőven adtunk sanszot, így a fordulás után a Szentes egyre növelte az előnyét, a végére pedig számukra kényelmes, számunkra viszont kínos 11-3-as végeredmény alakult ki.

Mindez azt jelenti, harmadik, mindent eldöntő meccs jön a Komjádiban, már amennyiben a mindent eldöntő kifejezés használata helyes egy tizenegyedik helyért zajló párharcban.

Mi pedig csak nem fogunk ki még egyszer ilyen rossz napot...

 

Földi László, vezetőedző: - Nem így jöttünk le, nem erre számítottunk, hogy ez lesz a vége. Volt, amiben mi hibáztunk, volt amiben nem volt szerencsénk, de el kell fogadni, hogy vannak ilyen meccsek. Ez a győzelem is ugyanannyit ér, mint a budapesti 8-7-es sikerünk.
Szombaton nyernünk kell, hogy megszerezzük az előkelő 11. helyet, megpróbáljuk addig orvosolni a mai problémáinkat. A Szentesnek pedig gratulálok, megérdemelten nyertek.

Dr. Steinmetz Ádám: - Sajnos az utóbbi időben az idegenbeli meccseinket nem tudjuk jól kezdeni, de utána általában fel szoktunk állni.
Ezúttal egy nagyon rossz kezdés után egy még rosszabb folytatás következett, ennek köszönhető a nagyarányú, arcpirító vereség.
Maximum annyi pozítívumot tudok mondani, hogy a mostani eredmény tükrében a szombati, utolsó meccset még komolyabban fogjuk venni.
A Szentesnek én is gratulálok, remekül védekeztek, a kapusuk pedig különösen jó napot fogott ki.


Hirdetések