Jenkei Dániel, 2018.05.16. | Birkózás

Felnőtt birkózóink a csapatbajnokság első osztályában kezdték meg szereplésüket, miközben a serdülő országos bajnokságon két aranyat is nyertünk.

Birkózóink a tavalyi Extra Liga kiesés után az I. osztályban szerepelnek a felnőtt csapatbajnoki küzdelmekben.

Az oda-visszavágós rendszerű lebonyolítás első fordulójában a Honvéddal, a Tatabányával és az Érddel találkoztunk a Tüzér utcában.

Jól kezdtünk, hiszen a Tatabányát 7-1-re vertük, majd a hazai Honvédtól 5-3-ra kikaptunk. Tegyük hozzá, ez benne volt a pakliban, hiszen fővárosi riválisunk honi élversenyzőkkel erősítette meg a keretét erre az évadra.

A zárás jól sikerült számunkra, hiszen az Érdet 6-2-re tudtuk legyőzni. Fodor Tamás és Ferencz Gábor kiemelendő a vasasos csapatból, mindketten fiatal válogatott versenyzőket tudtak legyőzni remek birkózással.

A visszavágó kör novemberben következik, amely után a másik csoport azonos helyezettjeivel birkóznak majd a csapatok a végső helyezésekért. Számunkra vélhetően ez egy bronzmeccs lesz, az Extra Ligába pedig csak az I. osztály első helyezettje jut fel.
 


Az élet nem áll meg, az előttünk álló hétvégén Kecskeméten szabadfogású és női országos bajnokságot rendeznek.

A Vasas tizenhat fővel vág neki a versenynek: kötöttfogásban Üveges Csaba és Fodor Tamás révén lehetnek (v)érmes reményeink, a női mezőnybe pedig visszatér a világbajnok Sastin Marianna, de rajta kívül Köteles Alexandrától és Vanessa Wilsontól is sokat vár a szakvezetés.


Mindeközben utánpótlás szinten is történtek figyelemreméltó fejlemények a szakosztálynál, hiszen mindkét fogásnemben országos bajnokságot rendeztek a serdülőknél, ahol több dobogós helyezést is elértünk.

Győrben a szabadfogásúaknál az Erdélyben élő, de Vasas-színekben versenyző Kaffai Botond lett aranyérmes a saját súlycsoportjában, Rácz Zsombornak egy ezüst, Gazdag Ádámnak pedig bronzérem jutott.

Rá egy héttel Dunakeszin, impozáns körülmények között rendezték a kötöttfogásúak ob-ját, amelyen Ubránkovics Csaba tanítványa, Rácz Zsombor tudott diadalmaskodni.


Hirdetések