Dobos Sándor, 2018.05.10. | Röplabda

Kihirdette a női válogatott bő keretét Jan de Brandt szövetségi kapitány, két vasasos játékos is ott van a meghívottak között.

A soron következő Európa Liga-mérkőzésekre nevezte meg 23 fős keretét a belga kapitány, aki nemrég visszatért a magyar nemzeti csapathoz – emlékezhetünk, vele jutottunk ki hosszú idő, egészen pontosan 28 év után az Európa-bajnokságra 2015-ben.

A keretben a Vasas Óbuda két játékossal is képviselteti magát, Török Kata meghívása már nem jelent újdonságot, kiválóságunk, aki nemrég meghosszabbította szerződését a Vasassal, a legutóbbi azeri-grúz közös rendezésű Európa-bajnokságon is ott volt, Németh Anett meghívása viszont kellemes meglepetés. Számára is.

„A felnőtt válogatottban még nem játszottam, tavaly ugyan kaptam a bő keretbe meghívást, de aztán megsérültem. 9 hónapig sérüléssel bajlódtam, úgy 3-4 hónapja kezdtem el újra edzeni és játszani, ezért egy kicsit váratlanul ért a mostani meghívás, már csak azért is, mert még a fiatalabbak közé tartozom. De persze nagyon örültem neki, és mindent megteszek majd azért, hogy ott lehessek a tétmérkőzéseken, bár még nem tudjuk, kire milyen poszton számít a szövetségi kapitány” – fogalmazott Németh Anett.


Fotó: Vasas Attila

Sűrű napokat él át fiatal játékosunk, ugyanis éppen az érettségi vizsgákat teszi le.

„Az emelt matekot leellenőriztem a megoldókulccsal, rendben van. A többi is jól sikerült, szóval a nehezén már túlvagyok” – tette hozzá Anett, aki szombaton találkozik majd a válogatott kerettel.

Előtte azért még lesz feladat, a Vasas Óbuda csütörtökön játssza az MTK elleni osztályozó negyedik, reméljük, utolsó felvonását (2-1-re vezetünk az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban).

A magyar válogatott bő kerete:

Bagyinka Fanni (Hungast-Haladás, feladó), Bleicher Réka (feladó, UTE), Bodnár Dorottya (center, Linamar-BRSE), Dékány Bernadett (ütő, Trentino Rosa), Dobi Edina (center, Linamar-Békéscsabai RSE), Glembóczki Zóra (ütő, Linamar-Békéscsabai RSE), Kovács Lilla (center, MTK), Kötél Dóra (liberó, UTE), Lékó Lilla (liberó, Jászberény VT), Molcsányi Rita (liberó, Linamar-Békéscsabai RSE), Nagy Eszter (center, Linamar-Békéscsabai RSE), NÉMETH ANETT (ütő, Vasas Óbuda), Pekárik Eszter (center, Linamar-Békéscsabai RSE), Petrenkó Brigitta (feladó, Linamar-Békéscsabai RSE), Pintér Andrea (center, Jászberény VT), Sándor Renáta (ütő, Allianz MTV Stuttgart), Szakmáry Gréta (ütő, SSC Palmberg Schwerin), Szedmák Réka (ütő, Linamar-Békéscsabai RSE), Szűcs Kinga (ütő, UTE), Tálas Zsuzsanna (feladó, Trefl Proxima Kraków), Tóth Fruzsina (liberó, Fatum-Nyíregyháza), TÖRÖK KATA (ütő, Vasas Óbuda), Villám Lilla (ütő, Fatum-Nyíregyháza)

Arany Európa Liga, a magyar válogatott programja:

Május 20., 18:30 - Magyarország–Franciaország (Budapest, Közszolgálati Egyetem)
Május 23., 18:30 - Magyarország–Horvátország (Budapest, Közszolgálati Egyetem)
Május 26., 16:00 - Finnország–Magyarország (Tampere)
Május 30., 20:00 - Franciaország–Magyarország (Nancy)
Június 2., 17:00 - Horvátország–Magyarország (Split)
Június 6., 18:30 - Magyarország–Finnország (Érd)
Június 14-15. - Négyes döntő (Budapest, Papp László Sportaréna)


Hirdetések