Jenkei Dániel, 2018.05.04. | Úszás

Hétvégén következik a paraúszó országos bajnokság, a Vasas komoly létszámú csapattal képviselteti magát.

Pap Bianka és Illés Fanni, a Vasas paraúszó szakosztályának női élversenyzői kisebb világkörüli túrán vannak túl. Előbb Tenerifén edzőtáboroztak három hetet kifogástalan körülmények között, majd egy indianapolisi világkupa-verseny következett.

Az amerikai túra baljósan indult, hiszen a magyar küldöttség hóvihar miatt két napra Torontóban rekedt.

A kései érkezést követően Indianapolisban a verseny mellett kategorizálás is zajlott, a versenyzőket rendszeres időközönként vizsgálják, hogy megállapítsák, melyik kategóriában indulhatnak. Pap Bianka esetében minden a várakozásoknak megfelelően alakult, Illés Fanninál viszont számára jóval kedvezőtlenebb besorolást állapítottak meg, de a fellebbezések miatt ez még nem teljesen lezárt történet.

A medencében Pap Bianka kiválóan teljesített, hiszen 100 háton világranglista-vezető idő tudott úszni, míg 200 vegyesen a világ idei harmadik legjobb ideje lett az övé. Közben már az is körvonalazódik, hogy két holland ellenfelével lehet komoly harcban a következő évek világversenyein, így az augusztusi dublini Európa-bajnokságon is.

Addig azonban még több lépcső hátra van, kezdésként máris a hódmezővásárhelyi országos bajnokság, amelyet május 5. és 6. között, tehát az előttünk álló hétvégén rendeznek.

A Vasas paraúszói népes csapattal, komoly éremtermés reményében utaznak, összesen tizenkét úszóval: Pap Bianka, Illés Fanni, Payer Kata, Tarr Réka, Száraz Evelyn, Tóth Éva, Szabadi Ádám, Kőmíves Tamás, Kiss Bence, Nyírő Martin, Széni András és Tóth Tamás.

Pap Bianka és Illés Fanni mellett természetesen paralimpiai bajnokunkat, Tóth Tamás sem kell bemutatni, de több nagyreményű fiatal is indul vasasos színekben. Szabó Álmos mester elmondása szerint Száraz Evelynre és Tóth Évára külön is érdemes figyelni, ők akár még az idei Európa-bajnokságon is ott lehetnek, ha most jól úsznak.

Ahogy a mester fogalmazott, az élversenyzőktől stabil úszást vár valamennyi számban, a fiataloktól pedig egyéni csúcsokat.

http://www.vasassc.hu/img/hirkepek/papillesszabo.jpg


Hirdetések