Jenkei András, 2018.04.28. | Röplabda

Az Extraligában való maradásárt vívott párharc első mérkőzésén a Vasas Óbuda odahaza szerzett előnyt az MTK-Budapest ellen.

Vasas Óbuda – MTK Budapest 3:1 (17, -24, 12, 19)
Folyondár utca, 200 néző.

Vezette: Szabó P., Suba.

Vasas: Durst 1, Török 15, Papp O. 10, Simic 5, Kostelanská 22, Haneline 10. Csere: Kiss G. 1, Juhár (liberók), Németh A. 11.
Vezetőedző: Kőnig Gábor.

MTK: Haciefsztratiadu 9, Kötél Zs. 2, Takács D. 7, Kis R. 8, Legross 11, Takács B. 1.  Csere: Hajek-Nagy (liberó) Godó 8, Nyuka, Lesi, Deli. 
Vezetőedző: Tóth Gábor

A szakvezetőváltás utáni első mérkőzést határozottan kezdte a csapat, rövid idő alatt tetemes  előnyt építettek ki a lányok, ami aztán a szett végéig ki is tartott, különösebb gondok nélkül kerültünk előnybe.
A jó nyitások, amik az első felvonást jellemezték, a másodikban elmaradtak, és a mezőnyben is sokat hibáztunk, folyamatosan ellenfelünknél volt az előny.  A hajrában ugyan felzárkóztunk, ám a döntő pillanatokban a játékvezetői döntések nem minket segítettek.
Talán ez paprikázta fel játékosainkat, és folytatásban elsöprő lendülettel játszottak, több jó egyéni teljesítménynek is köszönhetően, hatalmas különbségű szettel szereztük meg újra  a vezetést. A végül zárónak bizonyuló játékrészben eleinte ugyan ismét némileg dadogott az összjáték, ám a végén nem hagytunk kétséget afelől, hogy ezen az estén melyik a jobb csapat.
Az együttes körüli teendőkben jelentős múlttal bíró újdonsült vezetőedzőnk, Kőnig Gábor, szép győzelemmel mutatkozott be a "kispadon".


Hirdetések