Dobos Sándor, 2018.04.25. | Vízilabda

Nagy hátrányból jött vissza a VasasPlaket csapata a szerdai bajnokin, de végül drámai büntetőcsatában alulmaradt. Nyerni kell a Komjádiban!

E.ON OB I, rájátszás, a 9-12. helyért, 1. forduló, 1. mérkőzés:

Kaposvári VK – VasasPlaket 14-13 (2-0, 2-2, 3-3, 1-3 – 5 méteresekkel: 6-5)
Kaposvár, vezette
: Homonnai, Tordai

Kaposvár: Krémer – Kovács O. 1, Giga, Dobos D., Tóth K. 1, Vindisch 4, Juhász-Szelei 1. Csere: Lukács Á., Palotás S., Pataki, Varga Zs. 1, Sántavy. Vezetőedző: Berta József

Vasas: Jónás – Bencz 4, Bóbis 1, Sélley-Rauscher 1, Simon H. 1, Hőna, Takács. Csere: Hajdu A., Ladányi, Babay, Trombitás, Marnitz G., Steinmetz Á. 1. Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 1/10, illetve 6/11
Ötméteresek: 1/1, illetve 1/1
Kipontozódott: Sántavy (32.), illetve Takács B. (25.), Babay (28.)
Kiállítva cserével: Varga Zs. (29.)

Az egyik fél hetedik pontjáért zajló párharc állása: 6-3 a Kaposvár javára.

Nem volt könnyű helyzetben a Vasas csapata a kaposvári bajnoki előtt, hiszen többen is sérüléssel küzdenek a keretben. Legutóbb, a Szentes elleni 10-10-es mérkőzés alkalmával két újoncot is avatott a csapat, most erre azért nem volt szükség. Bencz Rolf és Marnitz Gergő már játékra kész volt, ott voltak a vízben, ugyanakkor Makszim Soma nem (ujját törte még Szegeden), a 4-es sapkában most Ladányi Ákos játszott.

A mieinknek felemás tapasztalatai voltak a kaposváriakkal szemben, hiszen míg a Komjádiban biztosan vertük a somogyiakat, addig idegenben 8-7-re kikaptunk (3-3-ról indult tehát a párharc), az a vereség is hozzájárult ahhoz, hogy ne kerüljünk a felsőházba. Azóta persze már sok víz lefolyt a Dunán, a Kaposon is, momentán – Földi László vezetőedző szerint is – a Kaposvár számított a mérkőzés esélyesének.

Ez volt tehát a kiindulópont, és ennek megfelelően jobban is kezdett a hazai csapat, 2-0-ra nyerte az első negyedet. Sőt, már 4-0-ra is mentek Vindischék, ezt követően a második negyed végefelé szépített Bencz Rolf, majd Sélley-Rauscher Domonkos. A 4-2-es félidei eredmény nem volt annyira aggasztó, az már inkább, hogy a támadásainkat nem sikerült eléggé hatékonyan szőni.

Tóth Kristóf gondoskodott centergóljával arról, hogy megint lefelé görbüljön a szánk, majd Bóbis Máté gólja után Vindisch Ferenc lőtt 5 méteresből a kapuba, hogy aztán kapjon egy rúgást az oldalára, megúsztuk a szankciókat.

Marnitz Gergő kapta középen nem sokkal később a labdát, ki is harcolta a büntetőt, amit Bencz Rolf értékesített, meccsben tartotta azért magát a Vasas. Földi László időkérése után Bencz még egy emberelőnyt is kihasznált, rá semmiképp sem lehet panasz, 6-5. Ráadásul Jónás György is bemutatott a meccs ezen szakaszában néhány bravúrt, az egyenlítésért támadhattunk.

Ez aztán nem jött össze Babay Árpád elhibázott lövése után, ráadásul az ex-vasasos Vindisch szabaddobásból növelte a hazai előnyt, 7-5.

A negyedik negyed is kaposvári góllal indult, Juhász-Szelei Norbert talált be (ő is játszott a Vasasban), Steinmetz Ádám hozta közelebb ezután a mieinket, akik 3:30-cal a vége előtt ismét időkérés alkalmával hallgathatták Földi Lászlót – valamit ki kellett találni. Simon Henrik ki is használta a fórt, 8-7, megint szoros lett. Az emberelőnyöket elég jól használta ki egyébként csapatunk, erre lehet építeni.

Sőt! Egy elvesztett hazai labda után Bencz úszott meg, és 1:19-cel a vége előtt 8-8-ra egyenlített! A vége izgalmas volt, megkapta a fórt a kaposvári csapat, de Nikola Giga lövését bravúrral védte Jónás.

8-8, megint nagy hátrányból álltunk fel, jöhettek a büntetők!

Az alábbi forgatókönyv következett:

Kovács Olivér kezdte a büntetőket, belőtte, 9-8.
Bóbis Máté következett, kapufára lőtte.
Nikola Giga, magabiztos volt, 10-8.
Bencz Rolf, naná, hogy belőtte, 10-9.
Juhász-Szelei Norbert is értékesítette, 11-9.
Marnitz Gergő is megtette a magáét, 11-10.
Dobos Dávid következett, bevágta, 12-10.
Simon Henrik is megoldotta, 12-11.
Lukács Ábelen volt a világ szeme az utolsó körben, Jónás György megfogta, 12-11, egyenlíthettünk.
Sélley-Rauscher Domonkos megtette, 12-12!

Kezdődött minden elölről!

Kovács Olivért állt oda, bement, 13-12.
Bóbis Máté aztán nem hibázott ismét, 13-13!
Nikola Giga duplázhatott, duplázott, 14-13.
Bencz Rolfnak nem szabadott rontania, de végül Krémer Balázs megfogta a lövést, így 14-13-ra nyerte meg a mérkőzést a Kaposvár.

Folytatás egy hét múlva, a Komjádiban!

Földi László így értékelte a találkozót:

"Ez az uszoda vonzza azt a készségünket vagy képességünket, hogy négy gól előnyt adjunk a Kaposvárnak. A legutóbbi meccsünkön, amikor 8-7-re nyert a Kaposvár, akkor is így indult a mérkőzés. Akkor is feljöttünk 6-2 után 7-7-re, most is feljöttünk, egyenlítettünk is, 5 méteresekkel kaptunk ki. A végéért megint dicséret illeti a csapatot, azon pedig sokat kell dolgozni, hogy ne engedjük el az ellenfelet. Gratulálok a Kaposvárnak, nagy csata volt, jó hírverése a vízilabdának."

Takács Bálint a mérkőzés után:

"Hat-hét felnőttjátékossal álltunk ki a mérkőzésre, az első két negyedben pedig még a buszon maradtunk, ennek köszönhető a 4-0. Utána nagyot küzdöttünk, volt egy őrült szakasza a meccsnek, ebből mi jöttünk ki jobban, egyenlítettünk. Az 5 méteresek sosem kiszámíthatóak, mi úgy éreztük, hogy az utolsó lövésünknél a játékosunk még nem állt készen a büntetőre, amikor megszólalt a játékvezető sípja, talán, ha ott más történik, akkor a vége is más. Gratulálok ezzel együtt a Kaposvárnak."


Hirdetések