Jenkei Dániel, 2018.04.20. | Kézilabda

Már csak a csodában bízhat csapatunk az NB I-ben maradás tekintetében.

Békéscsaba-Alba Fehérvár 28-22

Ez volt az előző forduló számunkra igencsak kellemetlen meglepetése, hiszen nem elég, hogy sima vereséget szenvedtünk a Vác ellen, most szombati ellenfelünk a közvetlen rivális békésieket segítette hozzá két ponthoz. Pedig egyáltalán nem rossz csapat a középmezőnyben álló Alba, ősszel például tizenhétgólos verést mértek ránk az Elektromos-csarnokban.

A Lavko-Gorshenina-Mendy-Do Nascimento tengely támadásban folyamatos életveszélyt jelent az ellenfelek kapujára, a hálójukat pedig egy rutinos ex-válogatott, Herr Orsolya őrzi.

"Változatlan elszántsággal készülünk, szeretnénk kijavítani a Vác elleni hibáinkat, az ellenfelünk kerete valóban tele van minőségi légiósokkal, így nem lesz könnyű dolgunk. Ráadásul a Békéscsaba elleni vereség után biztosan fel lesznek tüzelve a hazaiak..." - foglalta össze a helyzetet Varga Márta vezetőedző.

Csapatunk egyébként szokás szerint videózott a mérkőzés előtt, többek között az ominózus Békéscsaba-Fehérvár került terítékre.

És ha már a Békéscsaba újra szóba került: a helyzetünk hétközben még borúsabbá vált, hiszen a roppant mód megtáltosodó viharsarkiak Budaörsön is nyerni tudtak, így egyre távolabb kerülünk a bennmaradást érő 12. pozíciótól.

Itt már szinte csak a csoda segíthet, a székesfehérvári Köfém-sportcsarnokban 17 órakor kezdődő összecsapáson egy Vasas-győzelem például pont ebbe a kategóriába esne.


Hirdetések