Jenkei Dániel, 2018.04.20. | Vívás

A közelmúltbeli korosztályos világversenyek érmes Vasas-vívóit köszöntötték Pasaréten.

Illusztris társaság gyűlt össze szerda este a Vasas Pasaréti Sportcentrumának Éttermében: jelen volt a klubvezetés részéről Markovits László elnök és Polgár-Veres Árpád sportszakmai elnökhelyettes. A vívó szakosztály elnöke és igazgatója, Ferjancsik Domonkos és Boros György, valamint a szakmai stáb tagjai. Tiszteletét tette egy kétszeres olimpiai bajnok példakép, Szilágyi Áron, no meg a MOB-elnöke, Kulcsár Krisztián, aki most elsősorban mint korábbi Vasas-kötődésű vívó vett részt az eseményen. 

Az eseményen, amelynek apropója a korosztályos világversenyeken érmes helyezést elérő vívótehetségek, valamint mestereik köszöntése volt.

Halla Péter tanítványai, Koch Máté és Nagy Dávid csapatban világ -és Európa-bajnok lettek, emellett Máté egyéniben vb-bronzérmet, Dávid pedig Eb-ezüstöt ért el. Nagy Marcell - Dávid öccse - közben a kadettknél jeleskedett.

A Somlai Béla által felkészített kardívó, Rabb Krisztián csapatban Európa-bajnok lett, majd egyéniben is világbajnoki bronzérmet szerzett. A hölgyek mezőnyében pedig Kelecsényi Mirabella adott okot a büszkeségre, hiszen a kardcsapattal Eb-harmadikként zárt.

Az ünnepségen minden megszólaló kiemelte, hogy a kiváló szakmai munka mellett a pasaréti vívóközösség ereje a sikerek záloga, a Vasas vívó szakosztálya a szakmaiság mellett mind a létszám, mind az eredményesség tekintetében kiemelkedő műhely a klubon belül. A versenyzők pedig évről évre szállítják a kiemelkedő sikereket, így biztosított a folytonosság, és adott a lehetőség, hogy újabb Szász-Kovács Emesék és Szilágyi Áronok sikereinek örülhessünk.

Az eseményen Ferjancsik Domonkos szakosztályelnökkel, a friss vb-bronzérmes Rabb Krisztiánnal, és a párbajtőrözők mesterével, Halla Péterrel beszélgettünk.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések