Dobos Sándor, 2018.04.16. | Jégkorong

Pozsonyban lépett jégre a 2008-2009-es születésű játékosokból álló korosztályos csapatunk.

Véget ért a European Mini Hockey League idei sorozata az U10-es együtteseink számára. Az alapszakaszt követően a Vasas első csapata a 3. helyen zárt, a második együttes pedig a tizedik lett.

„Ahogyan a zárótornák mindig, úgy ez a mostani is inkább már egy tortatornának volt felfogható, ahol nem igazán számított már az eredmény, végül az első csapattal a hatodik helyen zártunk Pozsonyban. Játszottunk a Hoba Pozsonnyal, az Újpesttel, a Dunaújvárossal, míg a második csapatunk, akiket Jókai-Szilágyi Gábor irányított, összecsapott például a KMH-val, a Ruzinovval. A legjobb 2008-as születésű játékosunk Tőkey Csaba, a legjobb 2009-es pedig Karsai Ferenc lett” – kezdte összefoglalóját Kukucska Balázs, a Vasas edzője, aki az első csapatot trenírozta a tornán.

„Nagyon jó volt a torna szervezése, jó programok voltak, a játék most egy kicsit lehetett volna jobb is. Összességében viszont ez egy jól sikerült szezon volt, hiszen a Hoba Pozsony és a 41 pontos Újpest mögött a harmadik helyen zártunk 39 ponttal, a Dunaújváros lett egyébként a negyedik. Azt hiszem, hogy egy nemzetközi megméretésen, bármiről is legyen szó, egy harmadik hely mindig dicséretes. Nem voltunk ott minden tornán, de többször jártunk Pozsonyban, vagy épp Bécsben, ahol a Vienna Capitals szervezett tornát. Jó eredmény a harmadik hely, a végére egy kicsit elfáradtak a gyerekek, de bizakodóak lehetünk” – tette hozzá a fiatal szakember.

A Vasas Red U10-es csapatának névsora:

Berta Kristóf, Hiezl Réka, Karsai Ferenc, Kovács Máté, Magyar Ádám, Szilágyi Dávid, Szöllősi Mátyás, Takács Zoé, Tamási Attila, Tőkey Csaba, Urbányi Krisztián, Ványolós Márk, Varga Ákos, Vígh Dániel

A Vasas White U10-es csapatának névsora:

Drexler Hugó, Gondos Dávid, Gyöngyössy Dávid, Haszonits Hanna, Hiezl Réka, Kun Attila Noel, Ladányi Balázs, Polónyi Petra, Pusztai Barnabás, Sárdi Soma, Scheiner Olivér, Székely Ádám, Tatár Benedek


Hirdetések