Dobos Sándor, 2018.04.13. | Curling

Nagy György arany-, Szekeres Ildikó ezüstérmes lett az egyéni országos bajnokságon, hamarosan már a vegyes páros világbajnokságon szerepelnek, Svédországban.

Igen tartalmas az idei szezon is curlingeseink számára, a napokban rendezték az egyéni országos bajnokságot. A hölgyeknél Palancsa Dorottya mindössze két ponttal előzte meg a Vasas versenyzőjét, Szekeres Ildikót, a férfiaknál viszont Nagy György szakosztályunknak aranyérmet szerzett, miután 40 ponttal megelőzte Kiss Zsoltot, aki egyébként Palancsa Dorottyával indul a vegyes páros versenyeken.

„Számomra nagy presztízzsel bír az egyéni ob, ez is olyan terep, ahol meg lehet mutatni, ki mit tud ebben a sportágban. Az első napom nagyon jól sikerült, 30 pontos előnnyel vártam a vasárnapot, amikor viszont nagyon elvesztettem a lassú dobások érzését. A szokottnál jóval gyorsabb volt a jég, még keresem az okokat, mi történhetett, de egyelőre erre gondolok, kevésbé tudtam ehhez a gyors jéghez alkalmazkodni. Kicsin múlott az aranyérem, két ponton, gratulálok a győztesnek és gratuláltam Joó Lindának is, az ő példája mutatja, hogy jönnek fel a fiatalok, aminek nagyon örülök” – fogalmazott Szekeres Ildikó az ezüstérem kapcsán.

„A vegyes páros és a férficsapat ob után az egyéni egy kicsit háttérbe szorul, de ettől függetlenül én is nagyon fontosnak tartottam ezt az ob-t, az ember mindig meg akarja mutatni, mire képes. Az elmúlt évhez képest most annyival szerencsésebb volt a helyzetem, hogy teljes értékű és intenzitású edzésmunkából érkeztem az ob-ra, és ez meg is látszott, nem volt ingadozó a teljesítményem. Ráadásul az országos csúcshoz közeli eredményt sikerült dobnom, 114 pontot, az országos csúcs 115, és összesítésben is 300 pont fölé mentem, ez feltétlenül lendületet ad a vegyes páros vb előtt” – ezt már Nagy György tette hozzá.

Ami pedig a világbajnokságot illeti: április 21. és 28. között a svédországi Östersundban rendezik a versenyt, öt csoportban negyven nemzet képviselői küzdenek majd egymással. A Szekeres Ildikó-Nagy György duó a Piros-csoportba kapott besorolást (az előző két vb-n a Kiss-Palancsa páros vett részt), a vb első szakaszában Fehéroroszország, Horvátország, Dánia, Anglia, Norvégia, Románia és Törökország párosa lesz az ellenfél.

„Jó úton haladunk, jó eredményeket értünk el a világkupákon is, az élmezőny tagjait is többször sikerült legyőzni. Mindenképpen dobogón szeretnénk végezni azután, hogy újra sikerült kijutnunk a vb-re. Ezüstünk már van, kíváncsian várjuk a versenyt. Sok minden függ attól, kinek milyen napja van, senkit sem szabad lebecsülni, még a horvátokat sem, de bizakodó vagyok” – mondja Szekeres Ildikó.

„Én is mindenképpen a dobogóban gondolkodom, egyúttal nagyon örülök, hogy idén a vegyes páros megint előtérbe került számunkra, köszönhetően annak, hogy kijutottunk a vb-re. A világbajnokság első szakaszában még beleférhetnek kisebb hibák, de onnantól, hogy a 16 közé jut egy páros, már nagyon keményen ott kell lenni fejben. A mezőny besűsűrödik, és a végéhez közeledve apróságokon múlhat az éremszerzés. A kanadaiak, a svájciak, a skótok, a csehek nagy esélyesek, és remélem, minket is ide sorolnak, bízunk benne, hogy sikerül szép eredményt elérni” – tette hozzá Nagy György.

A páros jövő héten szerdáig még itthon edz, csütörtökön pedig utazik a világbajnokságra, a vb weboldala itt érhető el.

Az egyéni országos bajnokság végeredménye:

Nők:

1. Palancsa Dorottya 264 pont
2. Szekeres Ildikó 262 pont
3. Joó Linda 260 pont

Férfiak:

1. Nagy György 304 pont
2. Kiss Zsolt 264 pont
3. Kalocsay Ottó Dániel 247 pont


Hirdetések