Dobos Sándor, 2018.04.12. | Judo

Megtelt a Budai Judo Akadémia szombaton, több korosztályban léptek tatamira a gyerekek. A nap végén az elhasznált kalóriát is pótolták.

A 2. Húsvét Kupán 127 versenyző vett részt, a nap 9 órakor indult az óvodás korosztályt programjával, ott közel 50 gyermek volt érdekelt. Itt nem kimondottan verseny zajlott, inkább egy játékos bemelegítés, majd ügyességi vetélkedő, ahol a gyerekek gyakorolhatták a judo alapjait (is).

Piriti Tamás, a Budai Judo Akadémia edzője elmondta, a kisiskolások között, a 7-10 éves korosztálynál már a küzdelmeké volt a főszerep, földön és állásban is küzdöttek a gyerekek, mindenki aranyérmet kapott egyébként ebben az első két korosztályban.

„Ezután kezdődtek a diák- és serdülőversenyek, ahol körmérkőzések keretén belül mérettek meg a gyerekek, igen látványos küzdelmeket láthattak a vendégek. Mikor véget értek a küzdelmek, kihirdettük a Budai Judo Akadémia Facebook-oldalán meghirdetett, „Judós húsvét” névre keresztelt rajzpályázatunk győzteseit, a díjakat a Magyar Judo Szövetségtől kaptuk. A helyezettek a 2017-es világbajnokság kabalafiguráit kapták különböző méretben, minden korcsoportban három nyertest hirdettünk. A versenyek után ezzel még nem volt vége a programnak, mert gulyáslevessel vártuk a résztvevőket, az elhasznált kalóriák pótlására. Jövőre egészen biztosan folytatjuk a kezdeményezést, a Húsvét Kupa megint jól sikerült” – összegzett Piriti Tamás.

A rajzpályázaton egyébként a 6 év alatti korosztályban (a képen) Marchesan Anna lett az első, Németh Zétény a második, Melis György a harmadik. A 7-9 évesek között Barta Benett volt a legügyesebb, a második Barta Lola, a harmadik Zámbó Hanna, míg a 10-14 évesek között Sebestyén Zora lett első, Pongrátz Oxána a második, Balog Tamara a harmadik.


Hirdetések