Dobos Sándor, 2018.04.05. | Jégkorong

A budapesti divízió 1/A-s világbajnokságra készülő magyar válogatott utolsó felkészülési mérkőzését a Vasas Jégcentrumban vívja.

A magyar válogatott április 22. és 28. között próbál minél jobb eredményt elérni a hazai rendezésű világbajnokságon, amelyen persze titkon reménykedik a feljutásban. Ez igen nehéz feladatnak ígérkezik, hiszen Kazahsztán, Olaszország, Szlovénia, Lengyelország és Nagy-Britannia érkezik Budapestre.

Az A-csoportba 2008-ban Sapporóban és 2015-ben Krakkóban jutott fel a magyar válogatott, hazai rendezésű világbajnokságon pedig legutóbb 2013-ban szurkolhattunk a mieinknek.

A magyar csapat április 5-én Bécsben Ausztria, április 11-én Bledben Szlovénia, április 13-án Miskolcon Japán ellen játszik felkészülési mérkőzést, majd április 18-án Ukrajna ellen, a Vasas Jégcentrumban, 17 óra 30-tól.

Klubunk büszke arra, hogy jégkorong-szakosztályunk otthonában fogadhatjuk a magyar válogatottat.

Szuper Levente, a Vasas SC szakosztály-igazgatója, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai bizottságának tagja örül, hogy „otthonunkban” ilyen rangos meccset láthatunk.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a Vasas Jégcentrum megrendezheti ezt a mérkőzést. Elég régen volt válogatott találkozó itt, még 2014-ben. Nagyon készülünk rá, örülünk a lehetőségnek, és reméljük, hogy telt ház előtt játszhatnak majd a fiúk.”

A mérkőzésen egyébként az első magyar gól után „Dobj egy macit!” akciót rendeznek, a szurkolók által jégre hajított plüssállatokat az 1. számú Gyermekgyógyászati Klinika, a Pető Intézet és a Dankó utcai Óvoda részére adják át a jégkorong szövetség munkatársai, egy későbbi időpontban.

A mérkőzésre 2500 és 3000 forintért lehet jegyet vásárolni, részletek itt.


Hirdetések