2008.01.11. | Kézilabda
A téli szünet után, tiszteségesen helytálltak kézilabdázóink a jó erőkből álló Dunaferr gárdájával szemben, a női NB I 10. fordulójában. Szoros mérkőzésen szenvedtünk vereséget.

UNIQA Vasas - DUNAFERR NK 25–30 (12–15) 
Fáy utcai csarnok, 120 néző.
Vezette: Bonifert, Oláh

Vasas: Guiu – Sterbik 1, Nagy K. 2, Kupricsenkova 4, Gaál 2, Pollakova 5, Balog B. 5 (2). Cs: Tóth Zs, Lőw 3, Kolos 1, Szeberényi 1 (1), Szalontai 1. Edző: Papp György

DUNAFERR: Ungureanu – Lovász 5, Laluska, Borbás 5, Ferling 4, Pigniczki 3, Vincze 4 (1). Cs: Knezovic, Mörtel 8 (3), Gáspár, Balogh B., Sopronyi 1, Tilinger, Berta. Edző: Imre Vilmos

Az eredmény alakulása: 12. p.: 5–4. 22. p.: 7–10. 28. p.: 12–14. 39. p.: 16–22. 46. p.: 19–27. 56. p.: 23–30
Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Hétméterresek: 5/3, ill. 5/4

Fiatal csapatunknak a találkozó előtt nem sok esélyt adtak a szakemberek, hiszen a dunaújvárosiaknál több volt, illetve jelenlegi válogatott játékos is kézilabdázik. Ennek ellenére a mieink nem tűnek megszeppentnek, és sikerült megnehezítenünk a vendégcsapat dolgát.

Az első tíz percben kiegyenlített volt a játék, a mieink többször is vezettek, de azt a szívességet már nem tette meg a Dunaferr, hogy hagyják elhúzni a Vasast. Körülbelül negyedóra kellett a vendégeknek, hogy felébredjenek, és a hibáinkat kihasználva átvegyék a vezetést. A 20. perc táján egymásután két hetest is hibáztunk, így az ellenfél meglépett három góllal. A félidő utolsó tíz percében mindkét oldalon potyogtak a gólok, és ha nem hibázunk néhány sorsdöntő helyzetben, talán újra egyenlíthettünk volna, végül azonban maradt a háromgólos különbség a szünetre (12-15).

A második játékrészt sokkal frissebben kezdte a Dunaferr, azonban sorozatos emberhátrányaik miatt nem tudták növelni előnyüket. Eközben a mieink rendkívül határozatlanok voltak a fóroknál, így hosszú percekig nem láthattunk Vasas gólt. Az ellenfél már hét góllal is vezetett mikor Gaál végre egy tetszetős támadás végén betalált. Ezután azonban mi kerültünk emberhátrányba, és a vendégek rutinos játékosai, Lovász, Borbás, valamint a válogatott Ferling nem kegyelmeztek. 
A szerencse sem volt velünk, hiszen több kapufát is dobtunk, egy ízben, pedig a lécről visszapattanó labda tréfálta meg úgy kapusunkat, hogy gólt kaptunk belőle. Úgy tűnt nagyarányú vereséget szenvedünk, de az utolsó tíz percre összeszedte magát a csapat, Pollakova emberhátrányból volt eredményes, Guiu hetest védett, és Kupricsenkova is többször betalált. 
Talán izgalmassá is tehettük volna a meccset, ha kicsit rutinosabbak vagyunk, de végül be kellett érnünk azzal, hogy mi szereztük a találkozó utolsó két gólját, Kupricsenkova, illetve Lőw révén. A végeredmény Vasas-Dunaferr 25-30, szégyenkezni tehát nincs okunk.

A találkozó után Papp György vezetőedző így értékelt:

Hogy látta a mai mérkőzést?
- Dicséret érdemel a csapat, hiszen az ország egyik legjobb gárdáját láttuk vendégül. A lányok taktikailag és emberileg is felnőttek a feladathoz, talán ha egy kicsit kevesebbet hibázunk még szorosabbá tehettük volna a mérkőzést. Persze a Dunaferr győzelme nem forgott veszélyben, de örülök neki, hogy komoly küzdelemre tudtuk őket kényszeríteni.

Mi kell ahhoz, hogy a jövőben egy ilyen erős csapatot még jobban megszorítsunk?
- Elsősorban a helyzetkihasználással vannak problémáink, azt hiszem, ha hosszabb lenne a cserepadunk ezt is orvosolni lehetne, akárcsak a különböző hibákat védekezésben és támadásban. A mai nap azonban azt hiszem se nekem, se a közönségnek nem lehetett oka panaszra.

Kik voltak ma a csapat legjobbjai?
- Olga Kupricsenkovát mindenképpen ki kell emelnem, nagyon jól játszott, de Pollakova harcossága is tetszett. Ők ketten többet nyújtottak, mint a többiek, de az egész meccset egységes csapatként játszották végig a lányok, így mindenkivel elégedett voltam.

dan            

 


Hirdetések