Jenkei Dániel, 2018.03.31. | Úszás

György Réka, Szabó-Feltóthy Eszter, Kutasi Máté és a 4x100-as női vegyesváltónk is éremmel zárta az úszó országos bajnokságot.

A Hosszú Katinka-éra után újraépülő úszószakosztályunk versenyzői az elmúlt években már bizonyították, hogy a felnőtt mezőnyben is egyre komolyabb eredményekre képesek. Ennek reményében vártuk a 2018-as debreceni országos bajnokságot, amely a 120. volt a sorban, és amelyen elsősorban dr. Egressy János tanítványaiban bízhattunk az éremszerzés szempontjából.

Az USA-ban tanuló György Rékában különösen is, ő pedig igazi bronzlányként hálálta meg a bizalmat: a két vegyesszám mellett (200 és 400) 100 háton is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Igaz, időeredményei néhány esetben elmaradtak a legjobbjaitól, és Hosszú Katinka távollétében akár még fényesebbé is válhattak volna a medálok, de ettől függetlenül ő volt a Vasas húzóneve ezen az országos bajnokságon.

Ha már távollévők, a visszavonulását a napokban bejelentő Gyurta Dániel már értelemszerűen nem tudta megvédeni címét 200 mellen, a mi fiunk, Kutasi Máté így egyet előrelépett, és a tavalyi bronzérmét ezüstre cserélte.

Szintén kellemes meglepetés volt - bár a hozzáértők szerint nem is annyira - Szabó-Feltóthy Eszter teljesítménye, aki remek úszással lett második 200 háton.

Az egyéni versenyek után a szombat esti zárónapon a váltóknál is volt minek örülnünk: a 4x100-as vasasos női vegyesváltó is felfért a dobogó legalsó fokára. Az újabb bronzban természetesen "benne volt" György Réka, rajta kívül Szabó-Feltóthy Eszter, Horváth Lili és Galamb Szimonetta alkotta a piros-kék kvartettet.

Természetesen az érmes helyezéséken túlmenően még számos értékes helyezést értek el a Vasas úszói, az összes minket érintő eredménnyel és a főszereplők értékelésével jövő héten jelentkezünk visszatekintő összeállításunkban.


Hirdetések