Jenkei Dániel, 2018.03.28. | Birkózás

Miskolcon rendezték a kötöttfogású birkózó országos bajnokságot.

Mindenki ott volt az Egyetemvárosi Sportcsarnokban, aki számít, így komoly presztízs mellett zajlott a birkózók 2018-as kötöttfogású magyar bajnoksága.

Vasas-részről talán a nehézsúly küzdelmeit vártuk a legjobban, hiszen itt három indulónk is volt. A sorsolás után pedig már azt is tudtuk, hogy valamennyi 130 kg-os versenyzőnk egy ágon küzdhet.

A feladatot teljesítették, a válogatottakon kívül mindenkit legyőztek, így Fodor Tamás bronzérmes lett, Kucsera Tibor pedig ötödik helyen végzett. Ebben a súlycsoportban még Fodor Péterért izgulhattunk, ő most nem tudott helyezést elérni.

Folytassuk akkor lentről a súlycsoportokat: 55 kg-ban Pásztor Richárd lett ötödik, neki egy vereség és egy győzelem volt a mérlege ezúttal Miskolcon.

60 kg-ban Ferencz Gábor az elődöntőben maradt alul, így ő is bronzérmet szerzett, neki még a lenti munkában kell erősödnie. Ugyanígy járt 72 kg-ban Szakolczi Zoltán, aki egy hajszállal maradt le honvédos riválisával szemben a döntőről.

- Elégedett vagyok a szereplésünkkel, a három bronzérem várakozáson felüli eredménynek tekinthető. Népes mezőny gyűlt össze Miskolcon, a kötöttfogásnak azért továbbra is komoly presztízse van Magyarországon, szerintem kifejezetten jó csatákat hozott az egész napos viadal. Készülünk tovább, májusban rendezik a szabadfogásúak magyar bajnokságát, ahol már a hölgyek révén is érdekeltek leszünk.  -  értékelt röviden honlapunknak Ubránkovics Csaba, a szakosztály igazgatója.

 


Hirdetések