Dobos Sándor, 2018.03.29. | Magazin

Balmazújvárosba utaznak a focisták, Újpestre a jégkorongozók, jön az Euroliga négyes döntőjébe jutó soproni kosárcsapat. Programok az ünnepi hétvégére.

CSÜTÖRTÖK

19:00 – Férfi kosárlabda: Agrofeed-Széchenyi Egyetem Győri KC–Vasas Akadémia (NB I/B, Piros-csoport, 24. forduló, Győr, Egyetemi Sportcsarnok)

Még nagypéntek előtt, csütörtökön játszik férfikosárlabda-csapatunk, amely Győrbe utazik. Emlékezetesen szoros, az utolsó másodpercekben szerzett győzelemmel záruló mérkőzést vívott a két csapat az őszi fordulóban, amelyet végül tehát sikerült megnyerni. A győriek azóta gyengültek, legalábbis ami az eredményeket illeti, jelenleg csak a 11. helyen állnak 7-16-os mutatóval. Igaz, legutóbbi sikerüket éppen az előző fordulóban szerezték a MEAFC otthonában. A mieink is szép sikerrel hangoltak, hiszen legyőzték az Oroszlányt. A hátralévő három bajnokin elég egy győzelem a rájátszás eléréséhez, de ha több lesz, azt sem bánjuk.

PÉNTEK

18:05 – Jégkorong: UTE–Market-Vasas (U20-as magyar bajnokság, a 3. helyért, 4. mérkőzés, Újesti Jégcsarnok, Megyeri út)

Sikerült kiharcolni a folytatást a Vasas Jégcentrumban legutóbb, így nem ért véget a párharc és ezzel a bajnokság számunkra. Most 2-1-re vezet az Újpest, a srácoknak alighanem jót tett, hogy sikerélménnyel gazdagodtak, talán el is hiszik, hogy jobb csapat a miénk a riválisénál. Ha ez így lesz, nyerhetünk pénteken is, hogy kedden aztán minden eldőljön.

SZOMBAT

17:00 – Labdarúgás: Balmazújváros–Vasas FC (Labdarúgó NB I, 24. forduló, Balmazújváros)

Nem is kell mondani, mennyire fontos ez a bajnoki is a Vasas számára, hiszen tudjuk, mindegyik az. Két pontra vagyunk az utolsó helytől, de belátható távolságban van a középmezőny eleje is. A Honvéd elleni három és a DVTK elleni egy pont jó előjel a folytatásra, nagy kérdés viszont, hogy csapatunk válogatott játékosa, Hangya Szilveszter játszhat-e szombaton. Szélsőnk ugyanis a skótok elleni válogatott mérkőzésen agyrázkódást szenvedett. Sikeres felépülést kívánunk neki! A két csapat júliusban találkozott először, akkor Remili góljával 1-0-ra nyertünk, viszont októberben visszavágott Horváth Ferenc csapata, akkor 2-1-re nyert a Szusza Ferenc Stadionban.

18:00 – Női kosárlabda: Vasas Akadémia–UNIQA-Sopron (NB I/A-csoport, 22. forduló, Pasarét Sportcsarnok)

Már abszolút tét nélküli a bajnoki, legalábbis számunkra, de ha lenne is tét, akkor sem lenne értelme a győzelem reményéről beszélni. A soproni ugyanis igazi sztárcsapat, tele légióssal, amely ráadásul nemrég világraszóló bravúrt ért el török riválisa búcsúztatásával és az Euroliga négyes döntőbe jutással. Aztán odahaza vesztették el a Magyar Kupát a Szekszárd ellen. Számukra még van tétje a meccsnek, hiszen a szekszárdiakkal azonos mutatóval, 17/2-vel állnak. A cél a tisztes helytállás és az oroszlán bajszának megráncigálása. Hajrá, lányok!


Hirdetések