Dobos Sándor, 2018.03.20. | Vízilabda

Meghatározó OB I-es jövő előtt álló fiatal játékosok hosszabbították meg szerződésüket a VasasPlakettel a 2018/19-es idényre.

Ismert, hogy a VasasPlaket együttese nem jutott be a felsőházi rájátszásba az alapszakaszt követően, egyetlen győzelem hiányzott ehhez, ugyanakkor az alsóházi középszakaszban eddig jól teljesít (apropó, fontos mérkőzés következik a PVSK ellen pénteken, este fél nyolctól a Komjádiban!).

A klubvezetés és a vízilabda-szakosztály azon dolgozik, hogy a következő idényben is stabil, jó erőkből álló kerete legyen a Vasasnak, hogy a bajnokság második felében ismét a felsőházban találkozzunk csapatunkkal.

Ennek szellemében több meghatározó játékos is meghosszabbította már szerződését a klubbal. Jövőre is a Vasasban véd majd Jónás György és Tihanyi Bernát, az első csapathoz érkezik az OB I/B-s keretünkből korábbi ifiválogatott kapusunk, Dévai Kristóf.

Eldőlt, hogy ugyancsak piros-kék sapkában játszik majd a 2018/19-es idényben is Bencz Rolf, Miklós Levente, Sélley-Rauscher Domonkos, Simon Henrik (neki egyébként is volt még szerződése a klubbal), valamint rutinos játékosaink közül Hőna Dávid és Takács Bálint.

Az egyeztetések és megbeszélések a többi kerettaggal is folynak, illetve nem titok, hogy új játékosok érkezése is várható. A magyar vízilabdasport újkori hagyományainak megfelelően az átigazolási tárgyalások jóval a bajnokság vége előtt elkezdődnek, így volt ez idén is, ennek eredményeképpen négyen már el is ígérkeztek a Vasashoz. Róluk a bajnokság végeztével adunk konkrét információkat (további játékosokkal is tárgyalnak még), de annyit elárulhatunk, hogy a mostani idényhez hasonlóan kizárólag magyar, többnyire fiatal magyar játékosokra számít Földi László vezetőedző.


Hirdetések