Dobos Sándor, 2018.03.16. | Magazin

Mozgalmas „hosszú hétvégéje” lesz a Vasas csapatainak, már pénteken elkezdődik a menü egy férfi kosármeccsel, vasárnap a röpis lányok zárnak.

PÉNTEK

17 óra – Férfi kosárlabda: HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Vasas Akadémia (NB I/B, Piros csoport, 22. forduló, Veszprém)
Jó formában van a Vasas Akadémia csapata, amelynek utolsó öt alapszakasz bajnokija ugyanakkor igen kemény lesz. Kezdődik a tabella második helyezettje elleni idegenbeli mérkőzéssel. „Ősszel” nagy bravúrral sikerült a veszprémieket megverni, most még nagyobb bravúr lenne a királynék városában is győztesen elhagyni a parkettet. Ez az esetleges siker egyébként a 13. győzelme lenne a Vasasnak. Közel a rájátszás, biztosan izgalmas lesz a pénteki meccs.

SZOMBAT

16 óra – Vízilabda: Tatabányai VSE–VasasPlaket (E.ON OB I, alsóházi középszakasz, 5. forduló, Tatabánya)
Eddig három győzelmet és egy vereséget számlál a VasasPlaket az alsóházban, a pécsi vereség úgymond beleférhetett, jelenleg a mecseki csapat vezeti a tabellát, két ponttal vagyunk mögöttük. A második kör nehezebb lesz, Hőna Dávid szerint is, bekkünk vezette fel a fordulót beharangozónkban, itt.

17 óra – Labdarúgás: Vasas FC–DVTK (OTP Bank Liga, 23. forduló, Szusza Ferenc Stadion)
Mint egy falat kenyér, úgy kellett a Honvéd elleni 2-1-es győzelem legutóbb, de olyannyira sűrű az alsóház, és a középmezőny is, hogy minden pontra égetően szüksége van a mieinknek, hogy megnyugodjanak. A DVTK elleni hazai bajnokin tovább lehet gyűjtögetni a pontokat, nem lesz egyszerű, mert a diósgyőriek a Fradit is megtréfálták nem is olyan régen.

18 óra – Női kosárlabda: Vasas Akadémia–PINKK-Pécsi 424 (NB I, 21. forduló, Pasarét Sportcentrum)
Bár a PEAC ellen hatalmas bravúrt mutattak be a lányok, a másik pécsi csapat, a PINKK nyerni tudott a Cegléd ellen, így elúszott a lehetősége a felsőházi rájátszásnak. Ennek ellenére csapatunk van annyira öntudatos, hogy megmutassa, igenis ebben a helyzetben is fontos neki a bravúr – márpedig az újabb siker annak számítana. Mindent bele, lányok!

18 óra 10 – Jégkorong: Market-Vasas–ifj. Ocskay Gábor Akadémia (EBYSL, elődöntő, 2. mérkőzés, Vasas Jégcentrum)
A héten már két meccset játszott juniorcsapatunk, az elsőn alulmaradt a MAC Budapest ellen a Jégcentrumban, ezzel kettős vereség után maradt le a magyar bajnoki döntőről (a bronzéremért az UTE ellen játszunk). Másnap, szerdán Fehérvárra voltunk hivatalosak, ott az osztrák bajnokság elődöntőjének első meccsét rendezték. 2-1-re kikaptunk, de biztató, harcos játékot mutattunk be, így a visszavágón, szombaton a győzelemért hajt majd mindenki, ennyit megígérhetünk. Két meccset kell nyerni a döntőbe kerülésért, szeretnénk tehát visszamenni Fehérvárra.

VASÁRNAP

15 óra 30 – Röplabda: Vasas Óbuda–Jászberény Volleyball Team (Magyar Kupa, bronzmérkőzés, Érd Aréna)
Igen hosszú időt után nem a kupadöntőben érdekelt csapatunk, ennek ellenére nem is lehet más a cél, mint az érem megszerzése, a Jászberény ellen. Már csak a presztízs miatt is.


Hirdetések