Dobos Sándor, 2018.03.11. | Vívás

Kiválón szerepelt a Vasas küldöttség és a magyar válogatott is a szocsi kadét és junior vívó Európa-bajnokságon.

A Vasas SC számára a zárónap hozta el a legfényesebb juniorérmet, hiszen Nagy Dávid és Koch Máté a junior párbajtőr-válogatott tagjaként aranyérmet szerzett a kontinensviadalon. (Mellettük Andrásfi Tibor és Debnár Gergely volt a csapat tagja.) Nagy Dávid remekelt a nap során, hiszen a franciák elleni elődöntőben befejezőemberként taktikus, érett versenyzéssel hozta be a csapatot továbbjutónak, majd a döntőben is utolsó emberként biztosította be a győzelmet az olaszok ellen. Ekkor ráadásul éppen Davide Di Viroli ellen remekelt, ő győzte le egyéniben a döntőben – az ezüst és az arany csodás eredmény így együtt. A nap során egyébként Ausztriát és Csehországot verték még a fiúk.


Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Debnár Gergely (fotó: hunfencing.hu)

A leány kardválogatott tagjaként bronzérmes lett a zárónapon Kelecsényi Mirabella. Előbb a grúzokat, majd a lengyeleket verték a mieink a Kelecsényi Mirabella, Kern Bianka, Nagy Valentina, Pusztai Liza összeállításban, az elődöntőben viszont az oroszok megálljt parancsoltak. A bronzmérkőzésre sikerült felszívnia magát a válogatottnak, ott 45-43-ra győztük le a németeket.


Kern Bianka, Pusztai Liza, Nagy Valentina, Kelecsényi Mirabella

Egyébként már az Eb nyitónapján szurkolhattunk vasasos versenyzőnek, a kadét korosztályban kardvívónk, Rabb Krisztián volt érdekelt, végül nem jutott tovább a csoportjából, összesítésben a 20. lett. Csapatban viszont sokáig menetelt a magyar válogatott tagjaként, történetesen egészen az aranyéremig, a mieink a németeket, a románokat, majd az olaszokat verték meg a Baaken Mátyás, Kaiser Balázs, Rabb Krisztián, Urbán Tamás összeállításban.


Rabb Krisztián a jobb szélen

Másnap fiú párbajtőrben Nagy Marcell volt érdekelt, aki bár továbbment a csoportjából, a 64 közé már nem sikerült továbbmennie, a görög Keskinidis legyőzte 13-11-re, 66. helyen zárt végül Marcell.

A hatodik napon rendezték a junior kardvívók egyéni versenyét, Rabb Krisztián itt továbbment ugyan a selejtezőkből, a 32 közé jutásért viszont kikapott az olasz Minischettitől (10-15), így végül a 46. helyre rangsorolták.

A Vasas küldöttsége a szocsi Európa-bajnokságon:
Kadét fiúk, párbajtőr: Nagy Marcell
Kadét fiúk, kard: Rabb Krisztián
Junior fiúk, párbajtőr: Koch Máté, Nagy Dávid
Junior fiúk, kard: Rabb Krisztián
Junior leányok, kard: Kelecsényi Mirabella

Eredmények:

Kadét, kard, csapat:
1. Magyarország (RABB KRISZTIÁN, Urbán Tamás, Kaiser Balázs, Baaken Mátyás)
2. Olaszország
3. Románia

Junior párbajtőr, fiúk, egyéni:
1. Davide Di Veroli (Olaszország)             
2. NAGY DÁVID (Magyarország)
3. Alexander Biro (Ausztria) és Artur Philippe (Franciaország)
12. KOCH MÁTÉ (Magyarország)

Junior párbajtőr, fiúk, csapat:
1. Magyarország (NAGY DÁVID, KOCH MÁTÉ, Andrásfi Tibor, Debnár Gergely)
2. Olaszország
3. Franciaország

Junior kard, leányok:
1. Oroszország
2. Olaszország
3. Magyarország (KELECSÉNYI MIRABELLA, Kern Bianka, Nagy Valentina, Pusztai Liza)

A magyar válogatott egyébként 4 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzéremmel zárta a kadét és junior Európa-bajnokságot, ez a harmadik helyre volt elég az összesített éremtáblázaton.

D.S.


Hirdetések