Jenkei Dániel, 2018.03.09. | Úszás

Paraúszóink Koppenhágában kezdték meg a 2018-as világkupaszezont.

Egyre komolyabb rangot vív ki a paraúszók hatállomásos világkupa-sorozata, amelynek első etapját a dán fővárosban rendezték. A négyfős magyar csapat ötven százalékát a Vasas sportolói tették ki, Pap Bianka és Illés Fanni képviselte a piros-kék színeket.

Azt, hogy komolyabb a verseny rangja, az indulók mennyiségének és minőségének javulása is jelezte, és egyre több az ígéretes fiatal versenyző is a mezőnyben. – Mi kemény munkából érkeztünk erre az állomásra, Bianka és Fanni egy edzőtábor után, mennyiségi úszásokból abszolválta a koppenhágai viadalt. – ezt már Szabó Álmos, a versenyzők edzője mondta el honlapunknak.

Terhelés ide vagy oda, Pap Bianka hat számban is rajtkőre állt, és elsősorban 200 vegyesen alkotott nagyot, hiszen mindössze egy másodperccel maradt el az egyéni csúcsától, ami az év ezen szakaszában több mint biztató eredmény. Ez a produkció a világranglista-vezető holland lány mögött a második helyre volt elég. Paralimpiai ezüstérmesünk szintén második lett 400 gyorson, míg 100 gyorson a dobogó harmadik fokára léphetett fel.

Illés Fanni más célokkal érkezett a viadalra, a kategóriája szabályai szerint három számban indult, és a mexikói vb-n elért időeredményeit szerette volna megúszni. Ez 100 gyorson, 100 mellen és 200 vegyesen is jól sikerült. Minden fronton második lett egy norvég lány mögött, aki egyelőre még kiemelkedik a mezőnyből.

És hogy hogyan tovább? Erről is Szabó Álmos adott felvilágosítást: - Pár nap múlva indulunk Tenerifére, ahol három hetet fogunk eltölteni melegégövi edzőtáborban. Kifogástalan körülmények várnak ránk kint, de azért a versenyzőimnek nem lesz leányálom ez az időszak, mert nagyon keményen fogunk dolgozni. Az edzőtábort követően április 15-én Indianapolisban rendezik a világkupa következő fordulóját.


Hirdetések