Dobos Sándor, 2018.03.09. | Magazin

Rangadó a labdarúgó-bajnokságban, presztízsmeccs a Bonyhád ellen a kosarasoknál, kötelező három pontra várunk a pólósoktól.

SZOMBAT

16:00 – Férfi kosárlabda: Vasas Akadémia–Bonyhádi KSE (NB I/B, Piros-csoport, 21. forduló, Sport 11 csarnok)
A Nagykőrös ellen hatalmas bravúrt mutatott be a Vasas Akadémia csapata, ugyanis úgy sikerült legyőzni egy közvetlen riválist, hogy a keretben nyolc juniorkorú kosaras szerepelt. A hitet adó győzelem után Faragó Péter vezetőedző csak szuperlatívuszokban tudott beszélni, nem véletlenül. Számára egyébként különleges találkozó lesz a következő, szombati bajnoki. Egyrészt éppen a Bonyhád elleni idegenbeli meccsel, és az ott aratott győzelemmel mutatkozott be a kispadon az ősszel, másrészt éppen az ellen a csapat ellen, ahol a legutóbbi időkig (még) játszott. A felnőttek vezetőedzői feladataiért azonban lemondott a játékról juniorjaink korábbi mestere, és mint a csapat menetelése mutatja, ez alighanem jó döntés volt.

17:00 – Labdarúgás: Vasas FC–Budapest Honvéd (OTP Bank Liga, 22. forduló, Szusza Ferenc Stadion)
Nem sikerült a győzelem, de még a döntetlen sem közvetlen riválisunk, a Haladás otthonában, így kiesőhelyen toporgunk. Ahhoz, hogy innen elmozduljunk, a bravúrokra is szükség lesz, és a bajnok ellen szerzett pont vagy pontok ebbe a kategóriába tartoznának. A 173. Vasas-Honvéd meccs lesz a szombati, a korábbiakon 68 Vasas-siker, 44 döntetlen és 60 Honvéd-győzelem született. Játszott a két fél a 2003/04-es idényben az NB I/B-ben, akkor egy döntetlen és egy Honvéd-siker árnyalta a két egyesület komolyabb történelmét. A mieink önbizalmának lökést adhat, hogy ősszel a Bozsik-stadionban 4-1-re sikerült győzni, akkor Remili mesterhármast ért el, a negyedik gólunkat Gaál Bálint szerezte. Reménykedünk…

18:00 – Vízilabda: VasasPlaket–Metalcom-Szentes (E.ON OB I, alsóházi középszakasz, 4. forduló, Komjádi-uszoda)
A negyedik alsóházi meccsen a győzelem reményében ugrik vízbe a Vasas, a részletekről itt lehet olvasni.

D.S.


Hirdetések