Dobos Sándor, 2018.03.07. | Curling

A női és a férfi csapatbajnokságon is eredményesen szerepeltek a Vasas curlingesei.

Ismét megmutatta a Vasas SC curling szakosztálya, hogy sportága legjobbjai közé tartozik, hiszen a népes küldöttség kifejezetten eredményesen zárta az országos bajnokságot. Függetlenül attól, hogy a dobogó legtetejére most nem sikerült fellépni, eggyel lentebb viszont ott voltak a mieink, az aranyérmet mind a férfi-, mind a női mezőnyben az UTE egyik csapata kaparintotta meg.


A bronzérmes Vasas Girling csapata

Ami a hölgyeket illeti. Bronzérmes lett a Vasas Girling csapata, Joó Linda skip így összegezte a történteket:
„Az idei női országos bajnokság nagyon jól sikerült számunkra, ez nem is kérdés. Látni a változást tavaly óta, nagyon büszke vagyok a lányokra. Örülök, hogy ilyen fiatalon bronzérmet tudtunk szerezni a női mezőnyben. Ezen a versenyen megtanultuk, hogy kemény munkával és kitartással bárkit le tudunk győzni.”

A Vasas Hackers együttese játszotta a döntőt az UTE Palancsa Teammel, amely a finálé második meccsén 14-8-ra győzött végül, ők mehetnek az Európa-bajnokságra. Patonai Ágnes, a vasasos csapat skipje ettől függetlenül elégedett:
„Csapatunk egyik tagja megálmodta, hogy idén ezüstérmesek leszünk. Ezen sokáig jókat nevettünk, mondván nehogy már a döntőben kapjunk ki. Azért viccelődtünk ezen, mert nem gondoltuk, hogy reális lehet a döntős szereplés. Tavaly csapatunk a B ligában indult, ott harcolta ki az A ligás szereplés jogát, annak ellenére, hogy a csapatból hárman is anyai örömök elé néztek, s emiatt több hónapot ki is hagytak. Ilyen körülmények között a cél az volt, hogy ebben a szezonban a kismama életmód mellett mindenki meg tudja oldani a versenyzést, rázódjon vissza a curlingbe, eredményességi célokat nem fogalmazhattunk meg." 


A Vasas Hackers ezüstérmes csapata

"A felkészülésünk jól sikerült, ez az ezüstérem pedig a csapat eddigi legjobb eredménye. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy egy ilyen új élethelyzetben is maximálisan koncentrálva, jókedvűen és felszabadultan tudtunk játszani. A legnagyobb pillanat az volt, amikor az alapszakasz végén megszereztük a harmadik győzelmet, így az első két helyen jutottunk tovább a rájátszásba. A döntő is nagy élmény volt, mert kihoztuk magunkból a maximumot, márpedig, ha ez így van, nem lehet rossz érzésünk. Egyszerűen jobb volt az ellenfél, két végtelenül izgalmas meccset játszottunk a döntőben, gratulálok az UTE-nek és sok sikert kívánok nekik az Eb-n.”

A Vasas Nők csapata ezúttal az 5. helyet szerezte meg az országos csapatbajnokságon.

Szentannai Ágnes skip szerint ez a helyezés némileg csalódás, de sok a tanulság is.
„Sajnos, ez az országos bajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Bátran mondhatom, hogy a mezőny nagyon kiegyenlített volt, sok szoros meccset játszottunk, amiket egy-egy kulcsszituáció döntött el. Attól függetlenül, hogy többet is elveszítettünk, nem vagyunk igazán csalódottak. Számtalan tanulsággal szolgált az összes mérkőzés, ez az ötödik hely arra volt jó, hogy képet kaptunk arról, egyénenként és csapatként miben kell fejlődnünk. Jó csapatmunka, kitartás és hatalmas küzdés van a csapatban, így nagyon bizakodó vagyok a jövőt illetően. Igyekszünk minden hiányosságot pótolni a következő szezonra.”

A férfibajnokságot a Kiss Zsolt vezette UTE 1. csapat nyerte meg, a második helyen a Vasas Ifjú Titánok végzett.


A Vasas Ifjú Titánok nagy meglepetésre ezüstérmes lett

Sárdi Péter edző foglalta össze a győzelem hátterét:
„Kimagasló a második hely, amit elértünk, méghozzá a Nagy György, Nagy Viktor, Kovács Botond, Spiller Emilio, Tóth Déniel, Kárász Raul összeállításban. A bajnokság rájátszásába a harmadik helyen jutottunk be, a döntőbe jutásért pedig imponáló játékkal legyőztük a tavalyi bajnokot. A döntőben két szoros mérkőzésen alulmaradtunk az UTE ellen, így végül kicsit csalódottan, de büszkén vehettük át a megérdemelt ezüstérmet. A csapat az előzetes várakozásokat nagy örömünkre túlteljesítette, nem sok hiányzott a bajnoki címhez, ami nagy meglepetés lett volna. Az elért eredmény azért is nagyon biztató, mert Nagy Györgyön kívül a többiek mind junior korú játékosok. Jó érzés volt a döntő hétvégéjén látni, milyen remekül helyt álltunk a felnőtt mezőnyben. Kis szusszanás után folytatjuk a munkát és készülünk a következő versenyünkre, ami a junior bajnokság, illetve ősszel a junior vb kvalifikációs versenye lesz.”

A Vasas G-Force indult még vasasos csapatként, az 5. helyen zárt. Szabó Gergely skip összegzett:
„Az ob első két fordulójának biztató játéka után nagy várakozásokkal tekintettünk a bajnokság hátralévő részére, és sikerült is két ellenfelet szoros csatában legyőzni. Ekkor még elbírta a csapat a kevésbé pontos játékot, azonban az alapszakasz utolsó három meccsén már túl sok hibát követtünk el. Ráadásul néhányat kritikus szituációkban, így vesztesként hagytuk el a pályát. Mindegyik párharcban benne volt a győzelem esélye, de nem tudtunk felnőni a feladathoz, és kihasználni a lehetőségeket. Csalódást keltő az 5. hely, nem jutottunk a rájátszásba. Alaposan át kell beszélnünk a tapasztalatokat és a „hogyantovábbot”, hogy a jövőben sikeresebbek tudjunk lenni. Köszönjük a Vasas SC-nek a támogatást.”

D.S.


Hirdetések