Jenkei Dániel, 2018.03.05. | Klub

70 éves klubunk egykori eredményes birkózója.

„Tökéletesen emlékszem, amikor 17 éves koromban beléptem a Koltó Anna utcai Vasas birkózóterembe. Nagybátyám aki kötődött a klubhoz vitt le minket az öcsémmel, Ferenccel. Vidéki srácok voltunk, de Vágó Wágner Robi bácsi mindenben segített nekünk, szó szerint apánk helyett apánk volt. Pasaréten kaptunk egy szobát sok más vasasos sportolóval együtt, igazi klubélet volt akkoriban, jóban voltunk az olyan sztárokkal is, mint Mészöly Kálmán. Tényleg csodás évek voltak!” – vallott korábbi remek birkózónk, Toma Mihály a kezdetekről egy régebbi interjúban.

A remek sportember, aki ma ünnepli 70. születésnapját, 1975-ben a Vasas színeiben bronzérmes lett a minszki birkózó Európa-bajnokságon. Aligha gondolta ekkor, hogy negyven évvel később még mindig világversenyen lesz lehetősége szőnyegre lépni, ahol ráadásul a bronzot ezüstökre cserélheti. Pedig így történt, hiszen a 2015 októberében, Athénban rendezett veterán világbajnokságon a legidősebb korcsoportban, az úgynevezett G-kategóriában szabad és kötöttfogásban is a dobogó második fokára állhatott.

Ezt nevezzük élethosszig tartó birkózásnak, amely bizony szorosan eggyé vált a piros-kék színekkel.

Máig szívesen gondolok a Vasasra. Versenyzőként örökös bajnok lettem, majd Markovits László jóvoltából 2006-ban az aranygyűrű kitüntetést is megkaptam. Továbbra is a birkózás az életem, a veterán Eb-re például a Fáy utcában készültem fel.”

Boldog születésnapot kívánunk!


Hirdetések