Jenkei András, 2018.03.05. | Atlétika

A hétvégén az idény utolsó fedettpályás bajnokságán, valamint már szabadban is rajthoz álltak a Vasas atlétái.

A BOK-csarnokban a serdülő és újonc összetett bajnoksággal zárult a fedettpályás idény, amit a Vasas minimális létszámmal (egy fő), de kis híján maximális eredményeséggel teljesített. Az U16-os korosztály leány ötpróba versenyszámában Kátai Gréta jelentősen túlszárnyalta tavalyi helyezését, valamint az akkor elért pontszámán is. Gréta 2017-ben 3133 pontot gyűjtött össze az öt versenyszámban, és a tizedik helyen végzett. Az idén elért 3520 pontja viszont már bajnoki ezüstérmet eredményezett Kun-Szabó Balázs tehetséges tanítványának.


Kátai Gréta a dobogó második fokán

A 60 méteres gátfutásban a 7. legjobb időt (9,59) érte el tizenöt esztendős versenyzőnk. Ezt követően magasugrásban 157 centiméterrel negyedikként rangsorolták, legkevésbé kedvelt számában súlylökésben pedig 8,06 méterrel 18. lett. Távolugrásban viszont már csak két lány tudott elékerülni (508 cm), míg a záró számban 600 méteren, parádés futással és időeredménnyel (1:43,28) a második helyen végzett. Az öt versenyszám összesített eredményszámítása nyomán a megszolgált bajnoki ezüstérem került Gréta nyakába az eredményhirdetéskor.


Kátai Gréta és Kun-Szabó Balázs

Gödöllőn egy helyszínen két versenyben is érdekeltek voltunk. A legkisebbek a Sport XXI. versenysorozat tavaszi mezei fordulóján állhattak rajthoz, míg az idősebbek a Mezei Liga idei sorozatának negyedik állomásán mérték össze tudásukat riválisaikkal.
A csípős tavaszi időjárásban, a havas terepen kijelölt pályán, az első szám, a legkisebbek, a 9-10 éves fiúk futama végén mindjárt nagyon büszkék lehettünk, hiszen Jancsó Kristóf a negyedik, míg Lendvai Barnabás a hatodik helyen futott át, a népes mezőny tagjaként a célvonalon.


Jancsó Kristóf és Lendvai Barnabás

A 11-12 évesek lányok versenyét látva pedig újra kihúzhattuk magunkat, Nagy Júlia Zóra  végig remekül mozgott a 1500 méteres távon, és csak a legvégén szorult le a dobogós pozícióról.

Nagy Júlia Zóra

A kicsit nagyobbak mezőnyeiben szintén akadt ok az elégedettségre. Az ifjúsági lányok mezőnyében Dulai Panna hatodikként, míg a fiúk hasonló korosztályában Bridge Henry hetedikként haladt át a célvonalon. A junior fiúk között Loósz Péter negyedik, Nádas János pedig ötödik lett.
A felnőtt férfiak 6 km-s távján, az elsősorban maratoni távra készülő Jenkei Péter jól állta a sarat gyorsabb lábú versenytársaival szemben. Négyen viszonylag hamar elfutottak a mezőnytől, közöttük az utolsó másfél kilométeren dőlt el a helyezések sorsa, maratonistánknak a hajrában a negyedik hely jutott, amivel mindenképpen elégedett lehet, és bizakodva várhatja a két hét múlva sorra kerülő mezei bajnokságot.

Eredmények:

Serdülő és Újonc Összetett Fedettpályás Bajnokság - Budapest 2018.03.03.-04.

leány ötpróba – U16:
  2. Kátai Gréta  3520 pont

Mezei futó Magyar Liga 4. forduló - Gödöllő, 2018.03.03.

férfi felnőtt 6 km:
  4. Jenkei Péter  18:08

junior férfi 6 km:
  4. Loósz Péter  21:38
  5. Nádas János  21:52

ifjúsági fiú 4,5 km:
  7. Bridge Henry  15:22
18: Vincze Mátyás  18:14

ifjúsági leány 3 km:
  6. Dulai Panna  12:37


Hirdetések