Dobos Sándor, 2018.03.02. | Klub

Kézilabdázóink és kosarasaink hazai pályán bizonyítanának, focistáink, röplabdázóink és pólósaink idegenben.

SZOMBAT

17:00 (Az időjárás még közbeszólhat a mérkőzés megrendezésébe.) – Labdarúgás: Szombathelyi Haladás–Vasas FC (OTP Bank Liga, 21. forduló, Szombathely) 
A Videoton elleni 2-1-es vereség után hatpontos bajnoki vár a Vasasra, hiszen a Hali közvetlen riválisnak számít a tabella alsó felében. Michael Oenningnek és a fiúknak az a célja, hogy idővel ne lefelé, hanem felfelé kelljen tekinteni a tabellán, s ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, ezeket a mérkőzéseket kötelező hozni. Nagyon fontos lenne a három pont, lelkileg is jót tenne a csapatnak.

18:00 – Női kosárlabda: Vasas Akadémia–PEAC Pécs (NB I/A-csoport, 19. forduló)
Cegléden és Szekszárdon is helyt állt fiatal csapatunk, Földi Attila vezetőedző szerint mostanra ért össze a csapat, amely még nem tett le arról, hogy bejusson a felsőházi rájátszásba, azaz megcsípje a nyolcadik helyet az alapszakasz végeztével. A PEAC és a PINKK ellen kellene bravúrt végrehajtani ehhez, és koncentrált játékkal, ez akár sikerülhet is. Ha így lenne, bizonyosan a Vasas Akadémiáról beszélne a kosaras sportsajtó.

18:00 – Röplabda: UTE–Vasas Óbuda (Extraliga, 9. forduló, Tungsram-csarnok)
Az utolsó előtti forduló keretében lép pályára a Vasas Óbuda Újpesten. A lilák 3-0-ra nyertek a Folyondár utcában február elején, csapatunknak eddig nagyon kevés sikerélménye volt egyébként is a bajnokság második szakaszában. Legutóbb viszont már vállalható volt a játék a Békéscsaba ellen, mind idegenben, mind idehaza. Ha a formajavulást nézzük, van esély az újpesti sikerre. Mint egy falat kenyér…

19:00 – Vízilabda: PVSK-Mecsek Füszért–VasasPlaket (E.ON OB I, alsóház, 2. forduló, Pécs)
A Tatabánya elleni győzelem után jöhet a második! Csakhogy ehhez a pécsi fiataloknak is lesz egy-két szava. Jónás György beszélt a meccsről kicsit bővebben, itt.

VASÁRNAP

15:00 – Jégkorong: Red Bull Salzburg (osztrák)–Market-Vasas (EBYSL negyeddöntő, 1. mérkőzés, Salzburg)
Indul a mandula! A rájátszás első fordulójában a master round végén harmadik helyen záró Red Bull Salzburg vár a Vasasra, Ladányi Balázs csapata idegenben kezd. Ez nem túl szerencsés a vezetőedző szerint, de ha komoly céljai vannak a társaságnak, akkor ilyen körülményeken nem szabad fennakadni. A srácokban benne van a győzelem lehetősége, nagyon várjuk is a sikert!

16:00 – Férfi kosárlabda: Vasas Akadémia–MTK Törökbálint (NB I/B Piros-csoport, 20. forduló, Sport 11 csarnok)
Két hét után játszik ismét meccset Faragó Péter csapata, és egy nyerhető találkozó következik, feltéve, ha a mieink legutóbbi hónapokban bemutatott formáját tekintjük. Az odavágón kikapott a csapat egy szoros meccsen Törökbálinton, az azt követő napokban váltottunk edzőt. Győzelem esetén tapadnánk a negyedik helyen álló Nyíregyházára. Az MTK egyébként a 9. helyen áll jelenleg a tabellán.

18:00 – Kézilabda: Vasas SC–Dunaújvárosi Kohász KA (K&H Liga, 16. forduló, Elektromos-csarnok)
Újra itthon! Három hazai meccs következik a lányoknak, ez a márciusi menü. A Dunaújváros, a Kisvárda és a Ferencváros ellen nem mi vagyunk az esélyesek, de az előbbi két csapat ellen benne lehet egy szorosabb eredmény lehetősége. Aztán majd meglátjuk, ez mire lehet elég.

D.S.


Hirdetések