Dobos Sándor, 2018.03.01. | Magazin

A Nemzeti Sport és a STRONGAA Management elkészítette a legértékesebb aktív magyar sportolók listáját. A Vasas kardvívója a második helyen végzett.

Sajátos listát készített a sportnapilap és az egyik legnagyobb sportmenedzsment cég, a versenysport üzleti vetületeit szemügyre véve. A sportban egyre inkább meghatározó piaci szemlélet miatt a felmérést végző szervezetek szerint a legnagyobb és legsikeresebb személyek márkává, eladható termékké válnak, és kimutatható üzleti értékük van – emlékeztet a sportnapilap.


A lista második helyén végzett olimpiai bajnokunk (fotó: Vasas Attila)

A főszereplők a saját sportáguk erőforrásai, kiszolgálják a szurkolókat, a szponzorokat, a versenyszervezőket, miközben segítik az iparág növekedését. A STRONGAA Managament több partnert, reklámipari szereplőket is bevont a felmérésbe, amely a sportolók kereskedelmi értékét volt hivatott ismertetni.

A sorrend figyelembe vette a statisztikai és elemzési szempontokat, a sportszakmai megközelítést, a média- és reklámpiac tendenciáit, valamint a mindennapi tárgyalási tapasztalatokat. A partnerek segítségével megállapították a sportágak értékét, értékelték a sportolók eredményeit, megítélését, marketingváltozóit és a médiában való megjelenéseinek alapján a reklámegyenértéküket (a módszer részleteit az NSO oldalán lehet elolvasni).

Mindezek alapján Hosszú Katinka toronymagasan nyerte ezt a felmérést 187.42 ponttal, de a második helyen a Vasas SC kétszeres olimpiai bajnok kardvívója, Szilágyi Áron végzett 140.78 ponttal, míg a harmadik Babos Tímea lett (125.45).

„Nagyon örülök, mi több, megtisztelőnek tartom, hogy a második helyen végeztem” – nyilatkozta Szilágyi Áron.Számomra mindig is fontos volt, hogy olyan projektek és kezdeményezések mellé álljak oda, amelyekben hiszek – és hiszek abban is, hogy egy sportolónak ilyen dolgokkal is foglalkoznia kell. Ezt gyerekként még persze nem látja át az ember, a sikerek viszont meghozzák ezt is egy sportoló életében: nekem London után jött ez a helyzet, onnantól lettek nagyobb támogatóim, attól kezdve vállaltam szerepet több kampányban. Kifejezetten fontosnak tartom, hogy egy ismert sportoló valamit vissza is adjon a közegnek, a szurkolóknak, a társadalomnak a sikereiből” – összegzett kardozónk.

A legértékesebb magyar sportolók listája:

1. Hosszú Katinka (úszó)
2. Szilágyi Áron (vívó)
3. Babos Tímea (teniszező)
4. Michelisz Norbert (autóversenyző)
5. Nikolics Nemanja (labdarúgó)
6. Hanga Ádám (kosárlabdázó)
7. Nagy László (kézilabdázó)
8. Cseh László (úszó)
9. Dzsudzsák Balázs (labdarúgó)
10. Kapás Boglárka (úszó)

A további helyezetteket itt lehet megnézni.

Nemrég egyébként a Forbes magazin is elkészítette a saját listáját, azon Szilágyi Áron az 5. helyen szerepel, méghozzá Hosszú Katinka, Michelisz Norbert, Babos Tímea és Fucsovics Márton mögött.

D.S.


Hirdetések