Dobos Sándor, 2018.02.26. | Judo

Hegyaljai Vivien bronzérmes lett 52 kg-ban a hétvégi junior dzsúdó ob-n, Siklóson.

Szépen zárult a Vasas dzsúdósai számára a siklósi országos bajnokság, ahol három versenyző képviselte a piros-kék színeket.


Hegyaljai Vivien a jobb szélen a dobogón

Burján László, a junior korosztály edzője foglalja össze, hogyan teljesítettek a fiatalok:
„Összességében elégedett vagyok a versenyzőinkkel, hiszen egy éremmel és egy helyezéssel tértünk haza. Hegyaljai Vivien 52 kg-ban bronzérmes lett, ami azért jó eredmény, mert egy komolyabb sérülés után nemrég kezdett ismét versenyezni és formába lendülni. Elég rossz sorsolást kapott, az első meccsen rögtön a későbbi győztessel került össze, s bár vereséget szenvedett, még volt két mérkőzés, amit biztosan hozott, így lett harmadik, ez szép teljesítmény. 81 kg-ban Bertók Krisztofer indult, ő még ifi korú dzsúdós, így a hetedik hellyel meg lehetek elégedve, két mérkőzést nyert, kettőt elveszített, mindenfajta tét nélkül versenyezhetett. Az ifjúsági ob-n márciusban már komolyabb céljai lehetnek. 90 kg-ban Korányi Botond indult, ő nagyon régen versenyzett, talán fél évnél is régebben, most egyetlen vereséggel zárt. Küzdött, ment előre, most nem sikerült győznie. Mindent összevetve jó élményekkel zárhattuk a junior ob-t” – fogalmazott Burján László.

Ami azt a bizonyos ifjúsági országos bajnokságot illeti: azt március 17-én rendezik majd meg Veszprémben, a Vasas dzsúdó szakosztályát hét-nyolc versenyző képviseli majd.

Mindeközben Kozák Attila -81 kg-ban aranyérmet szerzett a felnőttek között a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség hétvégi versenyén. Két mérkőzést nyert meg, mindkettőt nagybelső-horog dobással.

D.S.


Hirdetések