Dobos Sándor, 2018.02.21. | Vízilabda

Nagy csatában maradt alul a VasasPlaket a Szőnyi úton, így a Debrecen lett a befutó a negyedik helyre.

E.ON OB I, A csoport, 14. forduló:

BVSC-Zugló–VasasPlaket 9-8 (1-3, 3-2, 3-0, 2-3)
Szőnyi út, vezette: Petik, Berki

BVSC: Györke – Czigány 1, Török B., Létay 2, Mészáros, Kovács P., Pásztor 4. Csere: Ambrus 1, Szabó Bence 1, Csapó, Várnai, Sugár, Szabó Bendegúz. Vezetőedző: Szűcs Levente

Vasas: Jónás – Bencz 2, Burián 1, Bóbis 1, Takács, Babay 2, Simon H. 1 Csere: Sélley-Rauscher 1, Hőna, Steinmetz Á., Marnitz G., Trombitás, Hajdu A. Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 3/15, illetve 1/10
Ötméteresek: 0/2, illetve 1/1
Kipontozódott: Hőna (24.)
Kiállítva cserével: Mészáros Cs. (22.)
Kiállítva brutalitásért: Csapó (25.)

Sorsdöntő mérkőzés, az utolsó alapszakasz találkozó várt a VasasPlaket csapatára, méghozzá egy meglehetősen kései időpontban: szerda este 8-kor kezdtek a felek a Szőnyi úton. A mieinknek mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy a dolgok további szerencsés alakulása folytán becsusszanjanak a csoport legjobb négy, így a bajnokság legjobb nyolc csapata közé.

Az odavágón döntetlen született a Komjádiban, most ez nem lett volna elég Földi László együttesének az üdvösséghez. Ugyan a saját dolgával volt elfoglalva a Vasas, nem hagyhatta figyelmen kívül azt, ami Kaposváron történik, egy időben kezdődött az a két bajnoki, amely még a nyitott kérdéseket tisztázta. A Debrecen 16 ponttal állt a negyedik helyen, a mieinknek és a somogyiaknak 15-15 pontja volt a forduló előtt – ez nem jelentett mást, minthogy Vasas-siker esetén minimum döntetlennek, maximum Kaposvár-sikernek kellett volna megesnie Somogyban – tekintve, hogy a kaposváriakkal az egymás elleni összevetésben jobbak voltunk.


Nem sikerült a bravúr (fotók: Vasas Attila)

Mindezek szellemében indult tehát a meccs, no meg Babay Árpád akciógóljával, rögtön az első Vasas-támadás során, 0-1! Nem sokkal később a Vasasban az utolsó bajnokiját játszó Burián Gergely duplázta meg az előnyt. Maradt is a kétgólos Vasas-fór az első szünetre, mert bár előbb Pásztor Mátyás emberelőnyből szépített, és kimaradt egy fontos emberelőnyünk, Jónás György büntetőt védett, Bencz Rolf pedig az utolsó akciónk legvégén hálószaggató lövéssel jelentkezett, 1-3!

Sőt, a második negyed elején gyorsan beköszönt Sélley-Rauscher Domonkos is, 4-1-re mentünk, elég jól nézett ki a tábla, főleg azért, mert Kaposváron is jól alakultak a dolgok. Aztán kicsit kihagyott a koncentráció védekezésben, előbb Szabó Bence, aztán Pásztor Mátyás, majd szabaddobásból Czigány Károly lőtt gólt, rögvest egyenlő volt az állás. Mint egy falat kenyér, úgy kellett Simon Henrik bravúrgólja nem sokkal a negyed vége előtt, 5-4-es előnnyel pihenhettünk egy hosszabbat.

Pásztor gólja rögtön egyenlítést jelentett a fordulás után, Földi mester a negyed közepén, még 5-5-nél kért időt, és a következő akciónál előnybe is kerültünk, más kérdés, hogy a húzás kimaradt. Nem úgy Ambrus húzása, 6-5-nél először vezetett a BVSC. Kisvártatva emberelőnybe kerültünk, Mészáros Csabát cserével állították ki, de kimaradt a fór, Sélley-Rauscher lövését védte Györke Zsolt.

Először 7-5-nél érezhettük, hogy innen már nehéz lesz visszajönni, de még hátra volt nyolc perc a mérkőzésből. Nos, rögvest a negyedik negyed első BVSC-akciója során Csapó Miklóst brutalitásért 4 percre kiállították, azaz 5 métereshez jutottunk, majd négy percig emberelőnyben voltunk. Bóbis Máté be is lőtte az ötöst, aztán kétszer is öt az öt ellen támadhatott a BVSC, de kimaradtak a lövések.

Bencz Rolf belőtte a maga második gólját, 7-7, fájó volt viszont, hogy a Debrecen 8-7-re vezetett ekkor Kaposváron. Kicsit kicsúszott aztán a játékvezetők kezéből a meccs, ennek volt köszönhető, hogy egy Vasas-kiállítás után azonnal befújta az 5 méterest Berki játékvezető a játék akadályozásáért, Török Béla mondjuk, dörgő kapufát lőtt.

Pattanásig feszült volt a meccs utolsó szakasza, 3:38-nál Marnitz Gergő elhibázta a lövést, aztán Jónás György védte Ambrus próbálkozását. 2:23-mal a vége előtt Pásztor lőtt nagy gólt, eddigre véget ért a Kaposvár-Debrecen meccs, méghozzá 9-9-es döntetlennel.

Bóbis Máté jelentkezett kapufával 1:40-nél (ha ez bemegy…), majd Török lövését fogta Jónás. Kaptunk még egy kiállítást, majd 50 másodperccel a vége előtt Babay Árpád egyenlített, 8-8. Majdnem kivédekeztük az utolsó BVSC-akciót, csakhogy az utolsó pillanatban Létay Krisztián ellőtte, és beakadt a bal sarokba, 9-8… (ha ez nem megy be…)

Ez lett a vége, a VasasPlaket az alsóházban folytatja a bajnokságot.

Kicsin múlott.

Földi László vezetőedző:
„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. A BVSC ellen mindig küzdős, harcos, brusztos, általában kevés gólos mérkőzést jászunk. Nagyon nem mennék bele a meccs értékelésébe, inkább ehelyett szeretnék gratulálni a csapatomnak. Elég mélyről jöttünk fel, de a fiúk úgy álltak hozzá ehhez a mérkőzéshez, ahogy illik. Le a kalappal a srácok előtt, megtizedelt állapotban is odatette magát a társaság, hatalmas gratuláció és elismerés jár neki. Ez jár a BVSC-nek is, mert le tudtak győzni minket. Még egy kis rutin hiányzott a csapatomból ahhoz, hogy tiszták tudjunk maradni. Jól kihasználta a BVSC a hibáinkat, nagyon nagy csata volt.”

Bóbis Máté:
„Szeretnék gratulálni a BVSC-nek, kemény mérkőzést játszottunk. De gratulálok a csapattársaimnak is, mert összeszedetten játszottunk. Sajnos, aBVSC két legjobb játékosát nem tudtuk kikapcsolni, illetve a harmadik negyedben megakadtunk, ott át is vették a vezetést. Megvolt a lehetőségünk arra, hogy megnyerjük a meccset, nem sikerült, viszont a felsőházi szereplés nem ma ment el…”

A további mérkőzéseken:
AVUS Szombathely–UVSE 9-4 (3-1, 4-3, 2-0, 0-0)
Kaposvári VK – Debreceni VSE 9-9 (2-3, 4-2, 1-2, 2-2)
Szolnoki Dózsa–FTC-PQS Waterpolo – csütörtökön játsszák

Az alapszakasz "A" csoportjának végeredménye:

1. Szolnoki Dózsa 13 13 - - 214-76 39
2. FTC PQS Waterpolo 13 12 - 1 221-80 36
3. BVSC-Zugló 14 8 1 5 146-123 25
4. Debreceni VSE 14 5 2 7 135-159 17
5. Kaposvári VK 14 5 1 8 96-148  16
6. VasasPlaket 14 4 3 7 107-152  15
7. AVUS Szombathely 14 3 - 11 114-192  9
8. UVSE 14 1 1 12 86-189  4

D.S.


Hirdetések