Jenkei Dániel, 2018.02.20. | Vívás

Hatalmas rekordokat hozott a hétvégi nemzetközi párbajtőr Olimpici-verseny a Folyondár utcában.

A Vasas SC rendezésében, vasasos környezetben, a Folyondár utcai csarnokban rendezték meg a 2017/18-as idény Olimpici GP3 – PBT Kupa küzdelmeit. Az általunk rendezett olimpici versenyeknek korábban a Fáy utcai csarnok adott otthont, most azonban az átépítés miatt Óbudára költözött a viadal.

A költözés pedig hihetetlen rekordokat is hozott magával, hiszen összesen 13 nemzetből 929-en neveztek a háromnapos viadalra, amelyen a fiatal párbajtőrözők törpici, gyermek, újonc, valamint serdülő korosztályban méretették meg magukat.


Fotók: Berta István és Papp József

A teljesség igénye nélkül érkeztek vívók Bulgáriából, Romániából, Ukrajnából, Szerbiából, de Angliából és Franciaországból is. A Folyondár Sportközpont pedig remek helyszínnek bizonyult, hiszen a szülők a nézőtérről biztathatták a versenyzőket. A szokások szerint a zsűrizési feladatokat elsősorban az idősebb versenyzők látták el, sőt, többen vizsgát is tettek a hétvégén.

A vasasos fiatalok közül Balogh Bella szerepelt a legjobban, aki az újonc lányok küzdelmeiben győzött 119 induló közül, Cseh Ida pedig ugyanitt 5., míg Gálfalvy Réka 8. helyen végzett.

Egy korosztállyal feljebb, a serdülőknél Gálfalvy Réka 6., míg Cseh Ida 8. lett.

A serdülő fiúknál eközben ketten kerültek döntőbe, Semerédi Péter 6., míg Bagyula László 7. helyen zárt.

Halla Péter edzőt kérdeztük a hétvégéről: "Nagy élmény volt ekkorra versenyt rendezni, bár, amikor megláttuk a nevezők számát, kicsit megijedtünk. Végül szépen lement az eseményen, a Folyondár remek atmoszférát kölcsönzött, főleg, amikor valamennyi páston folytak a küzdelmek. Köszönettel tartozom a Vasasnak a helyszín biztosításáért, a kollégáknak és a versenyzőknek a szervezési, valamint zsűri segítségért, és persze a támogatóknak is, akik díjakkal és egyéb módon segítették ezt a hétvégét."

Felnőtt szinten is jutott eredmény hétvégére, Bányai Zsombor a magyar csapat tagjaként negyedik helyezést ért el a vancouveri világkupa-állomáson, egyéniben pedig főtáblára jutott. Koch Máté pedig a legjobb tizenhat között búcsúzott a baseli junior viklágkupa-fordulón.


Hirdetések