Dobos Sándor, 2018.02.16. | Jégkorong

A Vasas korosztályos alkalmi csapata remekül szerepelt a québeci utánpótlástornán. 

Harmadik alkalommal vett részt a PeeWee Nemzetközi Jégkorong Tornán a Vasas csapata, Hoffmann Attila vezetőedző az 59. alkalommal kiírt esemény után is büszke lehet a történtekre. (Az utazás hátteréről itt írtunk korábban.)

Az edzőmeccsekkel együtt öt győzelemmel és mindössze egy vereséggel zárta a túrát a csapat, a szakember így összegezte a magunk mögött hagyott napokat:

„A 2017-es québeci PeeWee tornán elért sikerek után, ahol egyébként 2004-2005-ös születésű gyerekek vettek részt, szerettük volna, ha azok is lehetőséget kapnak, akik tavaly nem tudtak elutazni Kanadába. A 2018-as tornára elsősorban ezekből a gyerekekből állt össze a csapatunk, kiegészülve dunaújvárosi fiatalokkal, akik a saját korosztályukban meghatározó játékosok. Ezt egyébként bizonyították is a tornán. Két edzőmeccset játszottunk itthon, mielőtt Kanadába értünk, de a torna kezdetére sikerült összeállnia a csapatunknak. Mindenki megtalálta egymással az összhangot, ez volt a sikerünk egyik fontos eleme. A Québecben lejátszott három edző- és három tornamérkőzés során öt győzelmet szereztünk, ami nagyon komoly eredmény, ismerve ezt a nemzetközi mezőnyt. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek a gyerekek a meccseken, amelyeket majd a saját jégkorongos pályafutásukban is tudnak majd alkalmazni és kamatoztatni a jövőben. A mérkőzéseken derekasan küzdött mindenki, még az utolsó tornameccsen is, ahol a negatív bírói döntések nagyon megnehezítették a helyzetünket. Ott már nem volt elegendő idő és energia az eredmény megfordításához. Ennek ellenére az, hogy idáig eljutott a csapat, tiszteletre méltó és dicséretes, jó volt látni, hogy a magyar gyerekek képességileg helyt állnak a nemzetközi mezőnyben. Mondanom sem kell, hogy a jégkorong mellett hatalmas élményekkel gazdagodtak a fiúk, ezek életre szóló emlékek lesznek a számukra. Azt pedig hozzá sem kell tennem, hogy edzőként is nagyszerű volt átélni a sikereket itt Kanadában. Jövőre folytatjuk a hagyományokat a Vasasban.”

A Vasas csapata a tornán:
Barna Olivér, Bejó András, Ecseki Botond, H. Kiss Benjámin, Halóka Gábor, Hajas Bálint, Horváth Alex, Hiezl Balázs, Kiss-Szigeti Máté, Kónya Máté, Kuminka Zsombor, Molnár Botond, Nagy Benjámin, Paska Levente, Piszmann Sándor, Rósa Levente, Rácz Levente, Szemerei Péter, Szőllösi Csaba, Uitz Olivér.
Edzők: Hoffmann Attila, Jókai-Szilágyi Gábor

Az eredmények:
Vasas SC–Harfang Beauport 2-0
Vasas SC–Éclaireurs 7-1
Vasas SC–Grenoble 4-0
Vasas SC–Megéve 8-0
Vasas SC–Campus DPR Noroits 4-0
Vasas SC–Beauce-Centre-Baroudeurs 1-5

A küldöttség vasárnap utazik vissza Budapestre.

D.S.


Hirdetések