Dobos Sándor, 2018.02.13. | Curling

Az ISF Téli Iskolai Játékok viadalán Spiller Emilio és Nagy Laura győzött. Beindult az országos bajnokságon a vasasos különítmény.

Zajlik az élet a Vasas curlingeseinek, az események fő sodrában az országos csapatbajnokság áll, de nem maradtunk az elmúlt időszakban sem nemzetközi esemény nélkül.

Az 1968-as téli olimpia 50. évfordulója alkalmából a Nemzetközi Iskolasport Szövetség február 5. és 10. között Grenoble-ben, a játékok helyszínén rendezte meg az 1. Téli Iskolai Játékokat, ahol két magyar aranyérem született, az egyiket a curlingesek szállították, nagy öröm, hogy a csapat két tagja a Vasas versenyzője (a másik elsőség a snowboardozó Fritz Botond nevéhez fűződik).

Nagy Laura és Spiller Emilio nyerte tehát a curlingesek vegyes páros viadalát, ezzel öregbítve a magyar és a vasasos hagyományokat.


Nagy Laura és Spiller Emilio örülhetett Grenoble-ben

Mindeközben elkezdődtek tehát a küzdelmek a magyar bajnokságban. Dencső Blanka szakosztály-igazgató szerint nagy öröm, hogy a női bajnokság hat csapatából három is Vasas-színeket visel.

A Vasas Nők névre hallgató csapatunk első mérkőzéseit Szentannai Ágnes értékeli:

„Végre elkezdődött a bajnokság, jó érzés volt már élesben játszanunk, és visszajelzést kapni, hogy a szezon további részében az ob-fordulók között mi az, amiben még fejlődhetünk. Első két meccsünket szintén vasasos csapatok ellen játszottuk. Az első egy kicsit könnyebben ment, mert ellenfelünk talán nem tudott annyira alkalmazkodni a jéghez, ahogy mi, így 9-2-re sikerült nyerünk. Második meccsünk egy izgalmas, fordulatokkal teli mérkőzés volt az ifi lány válogatott ellen, akik már a világversenyen is megmutatták, hogy elképesztően ügyesek. Sajnos, azon a meccsen nem igazán jöttek össze a dobások, végül az utolsó extra endben draw-t kellett dobnom a győzelemért, de picit lassú lett a dobásom, így a lányoké lett a győzelem, a vége 13-11. Összességében bizakodó vagyok, úgy érzem, ennél még sokkal több van a csapatban és alig várjuk, hogy ezt meg is mutassuk a következő fordulóban!

A Vasas Hackers csapatának bajnoki nyitányáról a vice skip, Szarvas Mónika beszél:

„Az első mérkőzést a Vasas Nők csapata ellen vívtuk, az ellenfél most erősebbnek bizonyult. A megnövelt edzésmunka ellenére sem tudtuk hozni a megszokott formánkat. A második meccsünk – melyet az FTC-End Hunters csapatával játszottunk – nagyon izgalmasra sikerült. Igazán kemény párharcot vívtunk, végig fej fej mellett haladva az utolsó end-re 6-6-os állással fordultunk. Végül döntetlen lett az eredmény és extra end következett. Nagyon akartuk a győzelmet, így sem fejben, sem fizikálisan nem fáradtunk el. Csapatunk végig kitűnő hangulatban játszott, még az extra rájátszásra is maradt energiánk. Az egész csapat kitűnő teljesítményt nyújtott és külön szeretném kiemelni Tóth Teodóra játékát, aki most először játszott befejező pozícióban a bajnokságban.”

A Vasas Girling csapatából Joó Linda értékeli az első bajnoki kört:

„Csapatunk nagyon jól szerepelt az országos bajnokság első hétvégéjén. Az első meccsen az End Hunters ellen csak hárman játszottunk, de így is kiemelkedően teljesítettünk. A második mérkőzést megnyertük a Vasas Nők ellen, ott technikailag nagyon jól teljesítettünk, csak a stratégián kell még dolgoznunk. Összeségében nagyon ügyesek voltunk a hétvégen.”

Ami a férfiakat illeti, a bajnoki aranyra is esélyes Vasas G-Force nevében Szabó Gergely skip foglalja össze a történteket.

„Az A-liga első hétvégéjén két UTE-csapattal találkoztunk. Mindkét mérkőzés kiélezett küzdelmet hozott, az utolsó köveknél dőlt el a győztes kiléte. Az első meccsen esélyesebb csapatként az egyébként végig kiválóan játszó ellenfél ellen sikerült kihasználnunk egy apró hibát, amivel az utolsó előtti endben megfordítottuk a mérkőzést, majd a befejező játékrészben pontosan játszva megőriztük előnyünket.

A második mérkőzésen a bajnoki címre leginkább esélyes csapat ellen végig többet kockáztatva játszottunk, próbáltunk minden endben legalább két pontot írni, azonban apró hibák miatt nagyrészt az ellenfél vitte el 1-1 pontokkal az endeket és ugyan sikerült hátrányból kétszer is visszajönni a mérkőzésbe, későn ismertük fel az egyik kő kiszámíthatatlan viselkedését, így már nem volt időnk megfordítani az állást és vereséget szenvedtünk. Kezdésnek biztató volt a mutatott formánk, sok mérkőzés van még hátra, a hibákat javítva elérhető cél csapatunk számára az első három hely valamelyikének megszerzése.”

Sárdi Péter a Vasas Titánok szerepléséről beszél:

„Szombat reggel a bemutatkozó mérkőzésen az FTC egyik csapata volt az ellenfelünk, velük szemben a Kárász Raul, Tóth Dániel, Nagy Viktor, Kovács Botond összeállítású csapatunk vette fel a harcot. Magabiztos első félidei vezetés után néhány rosszkor becsúszott hiba következtében az ellenfél került 2 pontos előnybe az utolsó end előtt, azonban bravúros játékkal, a Fradi hibáit kihasználva 4 pontot írtunk, így a győzelemért járó 2 pont is a miénk lett. Az izgalmas első mérkőzés után délután a Siketek csapata várt ránk. Ekkor Spiller Emilio is pályára lépett az előző mérkőzésen szereplő játékosaink mellett. A szünetben egy cserét is végrehajtottunk a játék kedvéért. Magabiztos és koncentrált játékkal ezúttal nem engedtük az ellenfelet feljönni a második félidőben, így meggyőző fölényünknek köszönhetően az ellenfél 10-2-es vezetésünknél feladta a mérkőzést. Fiatal csapatunk remekül helyt állt az első fordulóban, bizakodva nézhetünk a következő hétvége elé. Célunk továbbra is a legjobb négy közé jutás.”

D.S.


Hirdetések