Jenkei Dániel, 2018.02.09. | Klub

66 éves korában elhunyt Csortos Csaba, röplabdacsapatunk korábbi technikai vezetője, klubunk örökös tagja.

Péntek délelőtt érkezett a hír, hogy hosszú, türelemmel viselt betegség után elhunyt Csortos Csaba, a Vasas röplabdaszakosztályának ikonikus alakja. Mindenki Tanár úrként ismerte a sportágon és a klubon belül, 2014 augusztusában diagnosztizáltak nála daganatot, de a 65. születésnapján készült interjúban még optimista volt: „Természetesen bízom a gyógyulásban, az embernek az élete az utolsó dolog, ami kapcsán feladja a küzdelmet…

És nem is adta fel, a végsőkig harcolt, azzal a kitartással, amely korábbi tevékenységére is mindig jellemző volt. Technikai vezetőként évtizedeken át az élete volt a Vasas és a röplabda: „Állítom, hogy korábban száz napból kilencvenötöt a Folyondár utcában töltöttem, nem beszélve a vidéki versenyekről, amikre rendszeresen utaztam hétvégén.

A nyolcvanas évek közepén az óbudai Árpád Gimnáziumban tanított biológiát és kémiát, majd egy iskolai röplabdacsapat szervezésén keresztül került kapcsolatba a Vasassal. A felnőtt csapattal számos sikerben volt része, kezdve a 1996-os CEV-kupa meneteléstől a 2000-es évek bajnoki és kupagyőzelméig, de az utánpótlásban is tevékeny részt vállalt.

Nincs olyan ember a Vasas röplabdacsalád életében, aki ne emlékezne jó szívvel Csortos Csabára.

Isten Veled, Tanár úr, hiányozni fogsz!

Amint a búcsúztatásról információt kapunk a családtól, természetesen közzétesszük.


Hirdetések