Jenkei Dániel, 2018.02.07. | Röplabda

Sima vereséggel búcsúzott a Vasas Óbuda Franciaországban a Challenge-kupától.

CHALLENGE KUPA, NYOLCCADÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
VB Nantes (francia) - Vasas Óbuda 3:0 (12, 15, 14)
Nantes, 600 néző. Vezette: Rentzsch (német), Fuentes Barrasa (spanyol)

Nantes: Vandesteene 3, Pihlajamäki 7, Takagui 3, Ndoye 15, Gauthier-Rat 3, Carter 16. Csere: Ungerer (liberó), Le Roux, Vilponen 5, Handley, Soula1, Kauffeldt 1. Vezetőedző: Sylvain Quinquis

Vasas: Török 6, Bodovics 2, Simic 14, Kostelanská 2, Haneline 1, Vietti 1. Csere: Juhár (liberó), Cappelli, Papp, Durst 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán

A Nantes elleni első mérkőzés nyitószettje megmutatta, hogy mire képes a francia csapat, utána azonban remek játékkal, ötszettes csatára késztettük őket a Láng-csarnokban. Sejtettük, hogy a visszavágó jóval nehezebb lesz, és a hazaiak nem fognak úgy "belealudni" a meccsbe, mint Budapesten tették.

Nos, ez beigazolódott, ráadásul a mieink sem a szebbik arcukat mutatták a teltházas Jean Jahan-csarnokban. Így eshetett meg, hogy tizenöt pontnál egyik szettben sem tudtunk többet elérni, ráadásul Sylvain Quinquis csapata a biztos továbbjutás tudatában sem engedett ki, így alig 75 perc alatt véget ért a meccs. A Nantes kettős győzelemmel jutott tovább a negyeddöntőbe.


fotó: volleyballnantes.com

A mieink számára maradnak a honi küzdelmek, szombaton Jászberényben kezdhetünk el feljebb kapaszkodni az Extraliga tabelláján.


Hirdetések