Jenkei Dániel, 2018.02.06. | Birkózás

Sastin Marianna mellett erős női csapat körvonalazódik a Vasasban.

Világbajnok birkózónőnk, Sastin Marianna február első napjaiban adott életet edző-férjével Wöller Ákossal közös gyermeküknek. Ennek tükrében szinte hihetetlen, hogy Marianna ott szeretne lenni az októberi, hazai rendezésű világbajnokságon 63 kg-ban, de többször is megerősítette ezt a szándékát, az akaraterejét ismerve pedig képes is lehet rá.

Sastinon kívül - Barka Emese távozása óta - kevés név tűnt fel a Vasas női birkózói között, idén azonban változik a helyzet, hiszen ígéretes versenyzőkkel bővült a szakosztály. A még junior korú, kadet Eb-bronzérmes Elekes Emese az ESMTK-ból érkezik hozzánk. A 72 kg-ban versenyző tehetség akár már idén berobbanhat a felnőtt mezőnybe.


Elekes Emese

Rajta kívül visszatér egy rövid honvédos kitérő után Vanessa Wilson is, aki 68 kg-ban rugaszkodik neki a vb-kvalifikációnak 2018-ban.

Az 50 kg-ban versenyző Köteles Alexandra már tavaly is a Vasas versenyzője volt, és eredményei alapján szintén lehet esélye a közelgő magyar bajnokságon, amely világbajnoki válogató is egyben.

Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgatót kérdeztük a bővülő női szakágról: - Mindhárom említett lány győzni tudott az idei első minősítő versenyen, amely már a vb-kvalifikációért megy. Márciusban lesz egy újabb ilyen típusú verseny, majd az országos bajnoki eredményeket veszik még figyelembe a válogatásnál. Elekes Emese egyébként már korábban is velünk készült, ezért szerettük volna, ha hivatalosan is vasasossá válik. Az edzője Wöller Gergő lesz, de a technikai részekbe én is besegítek nekik. Vanessa Wilsont szintén visszahúzta a szíve, így Köteles Alexandrával kiegészülve erős kis női csapat állt össze. Az elsődleges célunk ezzel az volt, hogy Sastin Marianna mellett is legyen élet a Vasasban női birkózás terén. Ez a világbajnokság évében különösen fontos lehet, de természetesen hosszabb távú céljaink is vannak.

A 2018-as birkózó világbajnokság október 20-án kezdődik Budapesten, és az említett hölgyek mellett az országos bajnok Fodor Tamás is eséllyel pályázik a kvalifikációra klubunkból.


Hirdetések