Dobos Sándor, 2018.01.26. | Magazin

Két röplabdameccs, fontos vízilabda-, és még fontosabb kézilabda-mérkőzés – ez vár ránk. Az M4 Sporton is láthatunk Vasas-meccset.

PÉNTEK

19:00 – Röplabda: Vasas Óbuda–Slávia EU Bratislava (szlovák) (MEVZA-kupa, 7. forduló, Folyondár utca)
A Nantes elleni Challenge-kupa találkozón remekül küzdött csapatunk, és igaz volt ez a nyíregyházi bajnokira is, más kérdés, hogy mindkét alkalommal 3-2-re kikaptunk. De valami talán megmozdult a lányokban, felfelé ível a forma, így a pozsonyiak ellen bizakodhatunk egy győzelemben. A találkozót a Folyondár utcában rendezik.

SZOMBAT

18:00 – Vízilabda: VasasPlaket–AVUS Szombathely (OB I, 11. forduló, Komjádi-uszoda)
Nincs mese, nyerni kell. A Kaposvár elleni vereség nagyon fájó volt, igen nehéz helyzetben van a csapatunk, amely a felsőházi rájátszást tűzte ki célul erre a szezonra (is). Ahhoz, hogy ez összejöjjön, már egyszer sem lehet hibázni, egyúttal bízni kell vetélytársaink pontvesztéseiben is. Steinmetz Ádám beszélt a bajnokiról, itt.

VASÁRNAP

10:00 – Vízilabda: BVSC-Zugló–Vasas SC (Komjádi-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés, Szőnyi út)
Fiatal csapatunk a négy közé jutásért játszik párosmérkőzést a zuglóiakkal, a második találkozót egyébként január 30-án, 19:30-tól rendezik a Komjádiban. A két csapat kerete az elmúlt időszakban több nagy rangadót vívott egymással, most sem lesz ez másként, és bár valamivel esélyesebbek vagyunk, nagyon oda kell figyelni, hogy ez érvényre is jusson a medencében.

14:00 – Jégkorong: Vienna Capitals (osztrák)–Vasas SC (EBYSL, playoff-kvalifikáció, 4. forduló, Bécs)
A Vasas SC juniorcsapata remekel a középszakaszban, hiszen a Slavija Ljubljana, a HK Innsbruck és az LLZ Graz99ers ellen is fölényesen nyert, így tartja vezető pozícióját a rájátszásért vívott harcban, a B-csoportban. A bécsiek ellen is győzhet a társaság, ha ugyanúgy 60 percen keresztül megy előre teljes intenzitással, ahogyan azt tette az előző három mérkőzésen. Ladányi Balázs és a srácok is bizakodóak. Mi is.

15:30 – Kézilabda: MTK Budapest–Vasas SC (NB I, 12. forduló, Elektromos-csarnok, Népfürdő utca – TV: M4 Sport)
Hazai rangadó, hiszen mind az MTK, mind csapatunk az Elektromos-csarnokban játssza hazai mérkőzéseit és az edzések egy része is ott zajlik. De nemcsak ezért rangadó a vasárnapi bajnoki, hanem azért is, mert közvetlen riválisai vagyunk egymásnak, még akkor is, ha két ponttal az MTK előttünk jár. Ráadásul a kékek három döntetlennel is jelentkeztek, a Dunaújváros, a Fehérvár és a Kisvárda ellen, ez bizony megsüvegelendő. Ennek ellenére jó előérzeteink vannak, reméljük, a lányokat feldobja az a tény, hogy a mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

18:00 – Röplabda: Vasas Óbuda–Nova KBM Branik Maribor (MEVZA-kupa, 8. forduló, Folyondár utca)
A duplaforduló második mérkőzésén a szlovén élcsapat látogat a Folyondár utcába. Eddig egyetlen mérkőzést nyertünk a Közép-Európai Ligában, még az 1. BVK Bratislava ellen. Nem úgy sikerült a többi kör, ahogy terveztük, de az utolsó mérkőzésen, függetlenül az előzményektől, illik odatenni magunkat. És a lányok oda is teszik majd, ezért szurkolunk. Hajrá, Vasas!

D.S.


Hirdetések