Dobos Sándor, 2018.01.19. | Klub

Fontos vízilabda- és röplabda-mérkőzés idegenben, kupameccs a kosarasoknál, osztrák csapat a Jégcentrumban. Ajánló.

PÉNTEK

17:00 – Férfi kosárlabda: Vasas Akadémia–Salgótarjáni KSE (Hepp-kupa, negyeddöntő, Sport 11 csarnok)
Története során harmadik alkalommal jutna be a négy közé a Hepp-kupában a Vasas csapata, és Faragó Péter vezetőedző szerint erre megvan az esélye. Koncentrált játékkal akár biztos győzelem is lehet a vége, de ne legyünk telhetetlenek. Az NB I/B-ben vasárnap Pécsett megszakadt a hétmeccses győzelmi sorozat, de a kupasorozatban (is) lehet javítani.

SZOMBAT

16:00 – Vízilabda: Kaposvári VK–VasasPlaket (E.ON OB I, 10. forduló, Kaposvári Sportuszoda)
Nincs mese, győzelemmel kell hazatérni Kaposvárról, ellenkező esetben nagyon nagy bajba kerülne a csapat a felsőházba jutásért vívott harcban. Erősödött a somogyi csapat, ezt Jónás György, a VasasPlaket kapusa is megerősítette előzetesében.

17:00 – Női kosárlabda: CMB Cargo UNI Győr–Vasas Akadémia (NB I/A, 14. forduló, Győr)
A nagyon fontos BEAC elleni mérkőzést biztosan hozta csapatunk nemrég, ezzel megerősítette, hogy jó úton jár. Ezt megelőzően a DVTK ellen majdnem sikerült idegenben bombameglepetést okozni, most is az a cél, hogy Földi Attila csapata szoros meccset vívjon a győriekkel. A Győr legutóbb a PINKK-Pécsi 424 csapatát verte 88-79-re, jelenleg 9 győzelemmel és 2 vereséggel a tabella harmadik helyén áll.

VASÁRNAP

15:10 – Jégkorong: Vasas HC–HC Innsbruck (Erste Bank Young Stars League, playoff-kvalifikáció, 2. forduló)
A Slavija Ljubljana ellen nyitott juniorcsapatunk a rájátszásért vívott középszakasz első körében, 5-0-ra nyert csapatunk csütörtökön. A mieinknek playoff hangulatban kell megvívnia ezeket a mérkőzéseket Ladányi Balázs vezetőedző szerint, ez a garancia arra, hogy a szezon végén értékes helyezéssel zárjon a Vasas SC. Az Innsbruckot egyszer már megvertük a bajnokság alapszakaszában, igaz, akkor csak hosszabbítást követően tudtunk győzni. Most ezt mindenképp szeretné elkerülni a csapat.

17:00 – Röplabda: Fatum Nyíregyháza–Vasas Óbuda (Extraliga, 2. forduló)
Másodszor találkozik ezen a héten a két csapat, és az első randevú nem túl szerencsésen és sikeresen végződött számunkra. Csapatunk 3-1-re kikapott a kupanegyeddöntőben, így csak aranyszettben juthat tovább a visszavágót követően. Az Extraliga persze más tészta, kár, hogy egyelőre ott sem ért minket sikerélmény, hiszen a Jászberény idehaza múlta felül csapatunkat. No, de mikor nyerjünk, ha nem akkor, amikor talán a legkevésbé számítanak rá?! Hajrá, Vasas!

D.S.


Hirdetések