Jenkei Dániel, 2018.01.18. | Klub

Kerek születésnapját ünnepli Nagy Anikó, aki hosszú évtizedek óta dolgozik a Vasas Pasaréti Sportcentrumában.

"Idén december 17-én lesz 20 éve, hogy elkezdtem Pasaréten dolgozni. Igazi retró hangulata volt akkor a pályának, a műfűnek még híre sem volt, helyette sima fű és salakos futópálya, meg egy nagyobb erdei kör állt a sportolók rendelkezésére. Én a fitneszklubban kezdtem el dolgozni, akkoriban még kevés ilyen hely volt Budapesten, pláne Budán, így hamar nagy sikere lett."

"A létesítményen keresztül hamar a Vasas vérkeringésébe is bekerültem, a kezdetekben még Körmöczy Zsuzsi néni igazgatta például a teniszpályákat, de sokszor tűnt fel az olimpiai bajnok Szabó Bence a vívóktól. De nemcsak sportolók jártak és járnak Pasarétre, Szűcs Judit énekesnő vagy éppen Torday Teri színésznő is gyakran megfordult nálunk."

"Az MKB Euroleasing érkezésével komoly változások köszöntettek be a sportcentrumban, nagy szerencsénkre mindenkit átvettek a régiek közül, de kőkeményen teljesíteni is kellett, profi légkör és elvárások övezték az új korszakot. Mostanra a régiek közül már szinte csak én vagyok Pasaréten, Bolyó Judit, a létesítményünk vezetője szokta mondani, hogy én vagyok itt a Vasas háziasszonya."

"Jelenleg elég sokrétű a munkaköröm, a délelőttök általában megbeszélésekkel kezdődnek, aztán délután beindul a nagyüzem, rengetegen járnak sportolni hozzánk. Elsősorban a létesítménybérbeadás tartozik hozzám, de szinte mindennel foglalkozom, a tavalyi nagy projekt például az aerobikterem felújítása volt. Én tényleg őszintén mondhatom, hogy a hobbim egyben a munkám is, az autóm már szinte magától idetalál Pasarétre."

"Hogy honnan a lendület? Talán apukámtól örököltem a jó szervezőkészségemet, szeretek emberekkel kommunikálni, az a tapasztalatom, hogy ha rendesen megbeszéljük a dolgokat, azzal rengeteg konfliktushelyzet elkerülhető. És persze sok minden feltölt: jó érzés figyelni, hogy a nálunk szinte minden nap megforduló Szilágyi Áronra hogy felnéznek a fiatal sportolók. Nagyon jó ebben a közegben mozogni, ennyi gyerekkel körülvéve. Nekem nincs saját gyerekem, de azt hiszem, az élet ilyen formában is kárpótolt. Most már csak egy kívánságom lehet: Pasarétről nyugdíjba menni!"


Hirdetések