Jenkei Dániel, 2018.01.16. | Tenisz

Két érmet is hoztak a Vasas Körmöczy Teniszakadémia tehetségei az U12-es országos bajnokságról.

A Budai Teniszcentrum adott otthont a fedettpályás U12-es országos bajnokságnak a 2018-as év elején. A fiúk mezőnyében a Vasas Körmöczy Zsuzsa Teniszakadémiát Kuthy Tódor és Grossmann Maxim képviselte. Előbbi hosszú sérülés után, kevés versennyel a lábában lépett pályára, így búcsúzott az első körben. Edzője szerint kicsit el is izgulta ezt az országos bajnokságot. Grossman Maxim viszont eközben remekül menetelt, és egészen az elődöntőig jutott, ahol a későbbi győztes Halmos Kornél tudta csak megállítani.

Párosban még ennél is szebben alakult számára a verseny, hiszen Zsembery Andrással az oldalán országos bajnok lett.

Azt hiszem, Maxi túlszárnyalta az elvárásokat, okos játékkal tudta legyőzni a nála erősebb fizikumú játékosokat is, párosban pedig remekül támogatták egymást, így egyre felszabadultabban játszva lettek országos bajnokok. Ez biztos, hogy nagy erőt ad neki az év további részére.” -  ezt már Fonó László, a versenyző edzője mondta el honlapunknak.

A lányoknál Csenke Anna képviselte a piros-kék színeket, aki a közelmúltban lett a Vasas Körmöczy versenyzője. Annát egyéniben a korosztály első számú játékosa búcsúztatta a legjobb nyolc között, de ez is remek teljesítmény, pláne úgy, hogy párosban döntőt tudott játszani, így ő is gazdagodott egy ezüstéremmel.

Neki még elsősorban fizikálisan van lemaradása, játéktudásban már ott van a korosztálya legjobbjai között.  Ha így fejlődik tovább, szép jövő várhat rá” – összegzett Fonó László.

Az fedett pályás országos bajnokságok sora az U14-es korosztály küzdelmeivel folytatódik, ahol szintén izgulhatunk majd vasasos fiatalokért.


Hirdetések