Dobos Sándor, 2018.01.15. | Jégkorong

Elkezdődik a középszakasz az osztrák juniorbajnokságban, a Vasas számára a playoff elérése a tét.

Mivel a Vasas csapata nem tudta megnyerni utolsó alapszakasz mérkőzését az osztrák bajnokságban (2-3 a MAC Budapest ellen), rákényszerül a kvalifikációs körre, amelynek során kiharcolhatja még a felsőházi szereplést. Ha egyébként az első három hely valamelyikén végzett volna csoportjában, szintén nem unatkozna, mert az idejekorán „felsős” csapatok egymással játszanak a következő hetekben, hogy eldöntsék a majdani rájátszás kezdőpozícióit. 

Nem feltétlenül egyszerű a bajnokság lebonyolítása, kérdés volt, hogyan is áll majd össze a pótselejtezős mezőny. Nos, az alapszakasz-tabellákat összevonták a negyedik helytől, ennek értelmében a Vasas áll a legjobb helyen, 52 pontunk meghatározó a másik csoportból érkező Okanagan 39 pontjához képest. Ezt követően két csoportot hoztak létre, a Vasas az A jelű kvalifikációs társaságba került, és a bajnokságnak ebben a szakaszában a másik csoport alsóházi csapataival játszik (kivéve az Okanagant) – a pontszámokat egyébként megfelezték.

A mieink bő egy hónap alatt tíz mérkőzést vívnak majd: a Graz, a Linz, az Innsbruck, a Vienna Capitals és a Slavija Ljubljana ellen, oda-vissza. A két kvalifikációs csoport győztese jut be még a felsőházi rájátszásba. 

Ezen a héten rögvest két mérkőzést kell letudni, csütörtökön a szlovén HK Slavija Ljublana érkezik a Vasas Jégcentrumba, míg vasárnap az Innsbruck. Mindkét csapatot legyőztük az alapszakasz során, utóbbit hosszabbítást követően.

A rájátszásért vívott kvalifikációs kör menetrendje:

Január 18.: Vasas SC–HK Slavija Ljubljana 17.40
Január 21.: Vasas SC–HC Innsbruck 15.10
Január 25.: Vasas SC–LLZGraz99ers 17.40
Január 28.: Vienna Capitals–Vasas SC
Február 1.: Vasas SC–Vienna Capitals
Február 4.: Vasas SC–EHL Liwest Linz
Február 10.: Innsbruck–Vasas SC
Február 11.: EHC Liwest Linz–Vasas SC
Február 22.: HK Slavija Ljubljana–Vasas SC
Február 25.: LLZ Graz99ers–Vasas SC

A kvalifikációs kör A csoportjának tabellája:

1. Vasas SC 26 pont
2. Vienna Capitals 17 pont
3. EHL Linz 16 pont
4. Slavija Ljubljana 14 pont
5. LLZ Graz 13 pont
6. HC Innsbruck 3 pont

D.S.


Hirdetések